Arama



Sitede yeralan yayınlar ve akademik bilgiler içerisinde arama yapabilirsiniz.
 
Ana Sayfa > Yürütülen Tezler > Lisans Bitirme Ödevleri

Lisans Bitirme Ödevleri


Gıda Mühendisliği

Nur Sipahioğlu, Fatma Kütük, Çiğdem Çelik, "Makarna Sosu Formülasyonu Geliştirilmesi Üzerine Bir Çalışma", 1994
Canan Tezcan, "Bazı Gıdaların Diyet Lifi İçeriğinin Enzimatik Yöntemlerle Tayini", Kimya Metalurji, 1995
Birsen Kor, "Glukoz Şuruplarının Depolama Sırasındaki Kalite Değişimleri", 1995
Zeynep Vuralhan, "Yüksek Fruktozlu Mısır Şuruplarının (HFCS) Gıda Sanayinde Kullanım Alanları", 1995
Özlem Önge, "Kahvaltılık Margarinlerin Sertlik Ve Sürülebilirliklerinin Duyusal Enstrümental Yöntemlerle Değerlendirilmesi", 1995
Pınar Arkain, "Monosodyum Glutamatın Temel Tada Ve Bazı Lezzet Maddelerinin Etkisi", 1995
Ebru Hafıza, "Alfa Amilaz Enziminin Üretimi Ve Kullanım Potansiyeli", 1996
Firdevs Kunukçu, "İstanbul Bölgesi Gıda Tercih Çalışması", 1996
Esra B. Sinanoğlu, "Bisküvi Üretiminde Kullanılan Katkı Maddeleri", 1998
Yusuf Yumrutepe, "Detection Of Adulteration In Citrus Fruits", 1998
Şükrü Yazıcıgil, "Gıda Sanayiinde ISO 9000 Serileri Ve Toplam Kalite Yönetimi", 1998
Yasemin Aydın, "Soya Ürünlerinin Fırın Ürünlerinde Ve Makarnada Kullanımı", 1998
B. Murat Mutlu, "Makarnada Ekmeklik Buğdayla Tağşişin Tespiti", 1998
Ebru Hız, "Hidrojenizasyon Ve Trans Yağ Asitlerinin Sağlık Üzerine Etkisi", 1998
Nuray Zafer, "Glikoz Şuruplarında Renk Kararma Reaksiyonları", 1998
Burcu Tatlıses, "Bira Üretim Teknolojisinde Enzimlerin Önemi", 1998
Ülkü Demirel, "Buğday Ununun Olgunlaştırılması Ve Depolanması Sırasında Biyokimyasal Değişiklikler", 1999
Serap Güler, "Su Ürünlerinde HACCP Gıda Güvenlik Sisteminin Uygulanması", 1999
Tolunay Depmeci, "Peyniraltısuyu Tozunun Meyveli Yoğurt Yapımında Kullanımı", 1999
Aslı Barlas, "Gıdalarda Sentetik Organik Boyaların Tayin Edilmesi", 1999
Oğuzhan Öğüt, Nükhet Feyzioğlu, Serli Eğlence, "Hazır Yemek Sektöründe Mönü Planlanması", 2000
Emre Atalay, "Sporcu Beslenmesi", 2001
Pelin Köz, "Teksturize Soya Proteinin Kek Yapımında Kullanımı", 2002
Özgür Alkan, "Çeşnilendirilmiş Zeytinyağının Oksidasyon Reaksiyonları", 2003
Selin Dinçer, "Türkiye ve Avrupa Birliği Tarım Politikaları", 2003
Mikail Güzel, "Panelist seçimi ve eğitiminden başlanarak baklavanın lezzet profilinin belirlenmesi", 2004
Mine İzci, "Gıdalarda Risk Analizi", 2004
A.Erkan Akay, "Et Ürünlerinin Modifiye Atmosfer Paketlenmesi", 2004
Esra Çakır, Hicran Koç, "Kuru Meyvelerin Antioksidan Aktiviteleri", 2004
Aylin Öztürk, "Meyvelerin Fenolik İçerikleri ve Analiz Yöntemleri", 2005
Senem Çavuşoğlu, "Gıda Katkı Maddelerinin Gıda Ürünlerinde Kullanımları Üzerine Market Araştırması", 2005
Zeynep Askeroğlu, "Çikolata Hammaddeleri ve Kaliteye Etkileri", 2005
Yasemin Tanver, "Sofralık Zeytinlerde Havalandırmalı Fermantasyon", 2005
Ayşe Bozkurt, "Şarabın Sağlık Üzerine Etkileri", 2005
Ceyda Z. Öztürk, "Organik Gıdaların Güvenliği ve Duyusal Olarak Konvansiyonel Gıdalarla Karşılaştırılması", 2006
Hilal Işık, "AB Gıda Güvenliği Mevzuatı ve Politikaları", 2006
Esin Atasoy, İrem Ergin, "Kakao ve Çikolatanın Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri", 2006
Zeynep Tacer, "Hazır Yemek Üretim Prosesi Teknolojileri", 2006
Erdem Akman, "Gıda Muhafaza Teknolojilerinin Kuru Meyve Ürünlerindeki Böceklenme Üzerine Etkileri", 2006
Uğraş Ayrılmaz, "Gıdalarda nanoteknolojinin kullanım olanaklarının irdelenmesi", 2007
Tuğçe Sağdur, Nida Ulutaş, "Üzüm çekirdeğinin antioksidan özelliği", 2007
Simge Uran, Özlem Erdem, "Nanotechnology applications in food additive development", 2008
Burcu Taş, "Rakı üretimindeki yan ürünlerin fenol yapıdaki bileşenlerinin incelenmesi", 2008
Hande Atalay, İpek Ekin, "Ticari domates ürünlerinin antioksidan özelliklerine geleneksel pişirme yöntemlerinin etkileri", 2008
Sezen Süzme, "Krem bal", 2009
İzgü Kalkar, "Yeni bir ürün: krem bal tüketici araştırması", 2009
Zehra Feyha Pamir, Melis Zent, "Çikolata fenoliklerinin enzimatik modifikasyonu", 2009
Buket Yıldırım, "Gıda endüstrisinde gıda güvenliği yönetim sistemleri"
Ece Sürek, Gökçe Engüdar, "Çaya Bal Katılmasının Biyoaktif Bileşenler ve Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi", 2010
Dilek Turan, Özlem Turan, "Kakaonun Antioksidan Kapasitesi", 2010
Sevil Özcan, "Mısır Cipslerinde Akrilamid düzeyinin değişik uygulamalar ile azaltılması", 2010