ARAMA SONUÇLARI

Toplam 46 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

Bayrampaşa’ Enginarının Farklı Kısımlarının Toplam Fenol ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
INSAC NATURAL and HEALTH SCIENCE, 22 Mayıs 2020
KAYAHAN SEDA,SALOĞLU DERTLİ DİDEM
Didem Saloğlu Dertli Tam metin bildiri
1,5-Bis(o-morfoklinofenoksi)-3-oksapentan molekülünün antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi
IVEK 3rd International convention of pharmaceuticalsand pharmacies, İstanbul/TÜRKİYE, 26 Nisan 2017
YAPAR GÖNÜL
Gönül Yapar Özet Bildiri
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
NAZMİYE AVCI
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA KADAKAL
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
TUBA ÖZTAN
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği; kavurma prosesinin hurma çekirdeği unu ve hurma çekirdeği kahvesinin antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HATİCE MERVE KILIÇ
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
YASEMİN ŞENGÜL
Fatma Ebru Fıratlıgil Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
PINAR YAĞCIOĞLU
Fatma Ebru Fıratlıgil Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
BİTKİSEL KAYNAKLI GIDA ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN EKSTRAKTLARIN ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
YAĞMUR KÜÇÜKDUMAN
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler Tez Yüksek Lisans Devam Ediyor
Sumaktan Metal Oksitlerin Biyosentezi ve Sumaktan Aktif Karbon Sentezlenmesi: Karakterizasyonu, Fotokatalitik, Antioksidan, Antimikrobiyal ve Süper Kapasitör Özelliklerinin Belirlenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Batman Üniversitesi, 2021
HAMDİYE MALTAŞ
Ömer Şahin Tez Yüksek Lisans Devam Ediyor
Farklı pişirme yöntemlerinin siyah pirincin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
GİZEM SAVAŞ
Neşe Şahin Yeşilçubuk Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Et ürünlerinde kullanılan bazı baharatların antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
BELGİN ARIN
Gürbüz Güneş Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Minimum işlenmiş marullarda antioksidan bileşenlerin değişiminin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
GÖZDE DOĞAN
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HANDE YÜCE
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Türkiye'de yaygın olarak tüketilen kuru kırmızı meyvelerin içerdiği antioksidan maddelerin biyoerişilebilirliğinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
BUKET SAĞBASAN
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Spirulina platensis'ten elde edilen biyoaktif peptitlerin enkapsülasyonu ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
EMİNE SİMGE KARLIĞA
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Biberiye (Rosmarınus officinalis) ve üzüm çekirdeği (Vitis vinifera)'nın çikolatanın kristalizasyonuna, reolojik özelliklerine, raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
ÖZGE ÖZGEN
Filiz Altay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE NUR GÜVEN
Filiz Altay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930