HAKKINDA
Akıllı haberleşme ağlarının yönetimi, 4G, 5G ve 6G sistemler, zeki nesnelerin interneti (Artificial Intelligence of Things AIoT), akıllı drone ağlar, akıllı içerik dağıtım ağları ve yazılım tabanlı ağlar alanlarında çalışmaktadır. İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi ArGe’den sorumlu Dekan Yardımcılığı görevini ve İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İTÜAI) müdürlük görevini sürdürmektedir.
2019’da Türkiye Bilişim Derneği Prof. Dr. Aydın Köksal Bilgisayar Mühendisliği Akademik Eğitim Ödülü’nü kazanmıştır. 2018‘de dünyanın en önde gelen haberleşme konferansı olan IEEE INFOCOM konferansında yaklaşık 1500 çalışma arasında en iyi akademik çalışma ödülüne, Türkiye’den ilk kez olarak, layık görülmüştür. 2018 IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü’nün sahibidir. 2017’de, British Council Research Link Award’ı almıştır. 2016’da alanının önde gelen haberleşme konferanslarından biri olan IEEE CAMAD konferansında, yaklaşık 200 bildiri içerisinde en iyi bildiri ödülü’nü almıştır. 2016 UK Royal Academy of Engineering NEWTON Research Collaboration Award sahibidir. 2015’de IEEE INFOCOM konferasında en iyi poster ödülü almıştır. Danışmanlığını yürüttüğü tez ile 2017 İTÜ En İyi Doktora Tezi Ödülü sahibidir.
Akademik Kariyeri
Lisansını İTÜ Elektrik Mühendisliği, yüksek lisansını İsveç Chalmers University of Technology Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümü dijital haberleşme ağ sistemleri alt alanı, doktorasını İTÜ Bilgisayar Bilimleri’nde akıllı radyo ağlarında spektrum yönetimi konusunda tamamlamıştır. Doktora sonrası araştırmalarını, Georgia Institute of Technology ’nde yapmıştır. 2016 Ekim’den bu yana Northeastern University Department of Electrical and Computer Engineeringde Adjunct Faculty ünvanına sahiptir. 2015’de Finlandiya Tampere University of Technology, 2016’da Birleşik Krallık’taki Queen’s University Belfast (QUB)’da misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Saygın uluslararası dergi ve konferanslarda 100'ün üzerinde basılmış ve değerlendirmede yayını, 2 ulusal kitabı, 4 uluslararası kitap bölümü ve üç uluslararası patent başvurusu bulunmaktadır. IEEE Kıdemli Üyesi (IEEE Senior Member), ACM ve IEE üyesidir. Haberleşme alanında önde gelen IEEE Transactions on Vehicular Technology, IEEE Communications Letters, Elsevier Computer Networks ve ELSEVIER Computer Communications dergilerinde editörlük yapmaktadır. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde kurucusu olduğu Broadband Communications Research Group (BCRG) laboratuvarında şu ana kadar 4 doktora, 12 yüksek lisans öğrencisi mezun etmiştir.
Projeleri
İçerik dağıtım ağlarında kendiliğinden öğrenen akıllı sistemler, deniz savunma araçlarında akıllı haberleşme protokolleri ve veri merkezlerinin yazılım tabanlı haberleşme altyapısının iyileştirilmesi üzerine birçok TÜBİTAK TEYDEB projesinde yer almıştır. Akıllı Drone ağları konusunda TÜBİTAK 1001 projesi bulunmaktadır. Tamamladığı bir SANTEZ ve Türk Telekom ArGe projesi vardır. A.B.D. Office of Naval Research (ONR) ve National Science Foundation (NSF)’ın destekleriyle akıllı iletişim sistemleri üzerinde projelerde çalışmaktadır. Akıllı şehirlerde haberleşme ağları üzerine UK Royal Academy of Engineering NEWTON destekli bir proje tamamlamıştır.
<<