PROJECTS

Topic

Yeni Nesil Sürdürülebilir Liflerden Mamul Çocuk Dış Giyimine Yönelik UV Koruyuculuğu ve Termal Konfor Özellikleri İyileştirilmiş Mevsimlik Örme Giysi Geliştirilmesi hakkındadır.

Topic

CFD, SONLU ELEMANLAR VE ÇOKLU FİZİK GİBİ YENİLİKÇİ MÜHENDİSLİK YAKLAŞIMLARI KULLANILARAK AFET ÇADIRLARININ TERMAL MODELLEMESİ HAKKINDA HAKKINDADIR.

Topic

Sürdürülebilir teknolojiler ve bu teknolojilerin disiplinlerarası AR-GE çalışmalarında kullanımına odaklanılan, çevrim içi uluslararası yaz okulu projesidir.

Topic

Isı ve nem konforu iyileştirilmiş, çevre dostu dikişsiz otomobil koltuk kılıf tasarımı

Topic

Çocuk Dış Giyimine Yönelik Kenevir Karışımı İplikler Kullanılarak UV Koruyuculuğu İyileştirilmiş Çevre Dostu Mevsimlik özgün Örme Kumaşların Geliştirilmesine yönelik ar-ge çalışmasıdır.

Topic

Atopik Dermatitli Hastalara Yönelik Kolajen Peptit İçerikli Liflerden Mamul Örme Giysi Tasarımı

Topic

Dış Ticaret Sektöründe İnsana Yakışır İş: Türkiye Tekstil ve Giyim Sanayi Örnekleri

Topic

Boşluklu C kesit filament ve bu filamentlerden akustik özellikleri iyileştirilmiş özgün blackout perde tasarımına yönelik ar-ge projesidir.

Topic

X-ışınlarından Koruyucu, BİZMUT OKSİT VE ANTİMON ESASLI Nanopartikül İçerikli Kaplanmış Tekstil Malzemelerinin Geliştirilmesi

Topic

X-ışınlarına karşı koruma sağlayacak, kurşun esaslı önlüklerin yerine geçebilecek nitelikte tekstil esaslı malzeme tasarımına ve ticarileştirmesine yöneliktir.

Topic

Ağırlıklı olarak naylon içerikli olarak üretilen bası çoraplarının giyim konforu özelliklerini geliştirmek amacıyla, bası değerlerinden ödün vermeksizin doğal lifler kullanılarak kompresyon çorap tasarımına yönelik olarak kurgulanmıştır.

Topic

Proje kapsamında araçlarda kullanılan, standart (dikişli) koltuk kılıfı üretimine alternatif tek parça, dikişsiz koltuk kılıfının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla, düz örme makinalarının sahip olduğu “whole garment” (dikişsiz örme) teknolojisinden faydalanılacaktır. Standart koltuk kılıfı üretiminde öncelikle kumaş oluşturma (örme veya dokuma), ardından yıkama, fiksaj ve laminasyon işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bunu takiben kumaş kesilmekte ve sonrasında dikilerek nihai ürün (kılıf) haline getirilmektedir. Bu standart kılıf üretim operasyonlarında 6 adet (örme ya da dokuma, yıkama, fiksaj, laminasyon, kesim, dikim operasyonları için) farklı makine kullanmakta, min. 16 adet operatör istihdam edilmektedir. Diğer taraftan bahsedilen operasyonlarda yılda yaklaşık 375.000 m² operasyon firesi oluşmaktadır. Bu bağlamda bahsedilen makineler toplamda 200 m² gibi büyük bir alan kaplamaktadır. Oluşan bu durum koltuk kılıfı imal eden şirketlerin işletim ve yatırım maliyetlerinin artmasına neden olmaktadır. Proje kapsamında, konvansiyonel uygulamaya ait proses aşamalarından laminasyon, kesim ve dikim adımlarının kaldırılarak, oturak/sırt kılıflarının tek parça olarak üretilebilmesi mümkün olacaktır. Önerilen proje ile yatırım maliyetlerinde ciddi düşüşler beklenmektedir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Ev tipi fırınlarda enerji tasarrufu sağlamaya yönelik olarak yalıtım etkisinin incelenmesi ve malzeme geliştirilmesi

Topic

Tekstil makinaları

Topic

Tekstil bilimleri

Topic

Tekstil bilimleri

Topic

X ışınlarına karşı koruma sağlayabilecek kurşun önlüklere alternatif tekstil malzemesi tasarımı

Topic

Tekstil makinaları