PROJECTS

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında, Coventry University Centre for Agroecology, Water and Resilience (UK) kurumunda gerçekleştirilen araştırma, mekânsal planlama perspektifinden gıda sistemlerine bakışı içermektedir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Balıkesir ilc¸e bu¨tu¨nu¨nde farklılas¸an “karakter alanları”nın o¨zelliklerine go¨re ic¸eriklendirilen Dumlupınar Mahallesi ve C¸evresine Yo¨nelik Kentsel Tasarım Rehberi’nde geliştirdiğimiz mu¨dahale ilkeleri, tasarım hedefleri ve standartları/kuralları, geliştirilecek projelerde yerel yo¨netim birimleri ve tasarımcılar ac¸ısından hedeflere ulas¸ma noktasında nelere dikkat edilmesi gerektigˆini tanımlarken; uygulama, izleme ve gu¨ncelleme su¨rec¸lerine dair yo¨nlendirmeler tamamlayıcı tu¨m adımları bu¨tu¨nsel bir perspektifte sunmayı hedeflemektedir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Inclusive Design SIDe Platformu (Sustained Inclusive Design), British Council’ın “Newton Fund - Research Environment Links UK-Turkey Programı” kapsamında desteklenmiş bir iş birliği projesidir. Bu proje kapsamında Loughborough Üniversitesi’nin Tasarım ve Yaratıcı Sanatlar Okulu (LSDCA), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve beş sorumlu ortak (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Altı Nokta Körler Vakfı, Cambridge EDC, FixED, DRS) bir araya gelerek, kapsayıcı tasarım araştırmasına yönelik iş birliklerinin sürdürülebilir şekilde yürütülebileceği bir ortaklaşa-tasarım platformunun oluşturulması üzerine çalışmıştır. Bu araştırma kapsayıcı tasarım süreciyle ilişkili çok farklı alanlardan paydaşlara yönelik bütünleyici bir yaklaşım ortaya koymayı hedeflemektedir. Bahsi geçen paydaşlar yerel yönetimden politika belirleyicileri, farklı ölçeklere yönelik tasarım eğitmenlerinden kar amacı gütmeyen girişimleri ve özel sektörü kapsamaktadır. Bu doğrultuda Inclusive Design SIDe Platformunun amaçları: 1. Kapsayıcı tasarıma yönelik bir kaynak merkezi oluşturarak bu doğrultudaki farkındalığı artırmak; 2. Bir ortak-tasarım mekanizması oluşturarak kapsayıcı tasarım konusunda üniversite öğrencilerine yönelik bir eğitim programı yaklaşımı ortaya koymak; 3. Farklı paydaşların bilgi ve deneyim paylaşımına olanak sağlayarak doğru uygulamaları teşvik edecek bir çevrimiçi platform oluşturmak.

Topic

Bilinen ilk tarihten günümüze ceryan eden göç hareketliliğinin Lüleburgaz kırsalına mekânsal ve sosyo-kültürel anlamda etkilerinin araştırılmasını amaçlayan proje önerisi kapsamında, genel olarak tüm köyler değerlendirilecek olmakla birlikte, Ekim 2018 tarihli saha çalışmasından elde ettiğimiz bulgular neticesinde ön seçimi yapılan 6 odak köyde ise çeşitli mekânsal analizler, sözlü tarih çalışmaları ve arşiv taramaları gerçekleştirilecektir.

Topic

Bağdat Caddesi paralelinde konumlanan banliyö hattı istasyonlarının içinde yer aldığı mahalle meydanları, farklı yaşam alışkanlıklarını tanımlayan nirengilere ve her geçen gün giderek kaybolan mimari değerlere sahiptir. İstasyon yapılarının küçük ve mahalle ölçeğinde transfer merkezleri olması, dağılım ve buluşmaların bu odaklar üzerinden gerçekleşmesini sağlamaktadır. Söz konusu durum, istasyon meydanlarını özellikle gitgide kaybettiğimiz mahalle yaşamı açısından daha belirgin kılmaktadır. Bu kapsamda araştırma projenin amacı, mahalle kamusallığında istasyon meydanlarının korunması ve kuvvetlendiril-mesine yönelik hazırlanacak ‘yere özgü kentsel tasarım rehberi’ ile ilkelerin tanımlandığı ve istasyon meydanlarını birbirine bağlayan yürüyüş parkuru ile Erenköy İstasyon Meydanı özelinde bir tasarım yaklaşımının geliştirilmesidir.

Topic

Projenin konusu mekânsal planlamadan bina ölçeğine kadar uzanan yerleşme ve yapılaşma ölçeğindeki ‘kentsel, sosyal ve teknik altyapı’ standartlarının kırsal ve kentsel alanlara dair planlama ve yapılaşma ekseninde planlama, yapılaşma, erişilebilirlik, fonksiyonellik, enerji verimliliği, fizyolojik ve psikolojik gereksinimler, kentsel yaşam kalitesi ve sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde ayrı ayrı ele alınarak kimlikli, yaşanabilir mekânların üretilmesini sağlayabilmek üzere ‘yerleşme’ ölçeğinde geliştirilen MODEL’dir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Topic

Beyoğlu Kentsel Sit Alanı hüküm ve ilkeleri doğrultusunda alanın tarihi ve özellikli kentsel doku karakterini dikkate alan kullanıcılar açısından önem taşıyan bölgelerde özel ayrıntıları gözetmeyi alanın tarihi kimliğini belirginleştirmeyi hedefleyen iki ana kısımdan oluşmaktadır A Kentsel Tasarım Rehberi B Kentsel Tasarım Projeleri Bu kapsamda projenin konusu üst düzeyde kimlik imaj orta düzeyde ise yapı ve çevresinin bütüncül bir anlayışla ele alınmasına yönelik yapıların üçüncü boyutuna ilişkin çatı kullanımlarını içeren detay çözümlerine dair çalışmaların hazırlanmasıdır.