Çeşitli ticari kaynaklardan izole edilen saccharomyces cerevisiae var. boulardii'nin probiyotik özelliklerinin belirlenmesi ve dondurma üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
HAMZA GÖKTAŞ
|
Kullanılmış kahve telvesinin fonksiyonel yumuşak şekerleme üretiminde değerlendirilebilirliği
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
TUĞÇE BOĞA
|
Görünür bölgede ışık uygulamasının hasat sonrası brokolilerin raf ömrü ve kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
DİREN DURAN
|
HPV kaynaklı siğil tedavisine yönelik etken madde yüklü nanofiber yamaların üretimi ve karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
SEMA NUR YILDIRIM
|
Characterization of glucansucrase from Leuconostoc mesenteroides YTU-40 and production of different oligosaccharides by acceptor reactions
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
SEVDA DERE
|
Örnek bir çikolata işletmesinde HACCP sisteminin kurulması ve uygulanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
OKŞAN BİTİRMİŞ KARDEŞ
|
Glukansükraz E81'de L933I-L935F mutasyonlarının üretilen glukan ve oligosakkaritlerin karakteristikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
HANDE GÖKCAN
|
FARKLI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TİP 2 EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE STARTER KÜLTÜR OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
MUSTAFA ŞAHİN
|
Farklı kaynaklardan elde edilen postbiyotiklerin karakterizasyonu ve fonksiyonel bileşen olarak kullanım olanakları
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
DİLARA YALMANCI
|
Geleneksel yoğurt izolatı Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus suşlarının GABA üretim yeteneklerinin belirlenmesi ve fonksiyonel yoğurt üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
GÖKTÜRK ERİKLİ
|
Peynirlerde geç şişme etmeni clostridium türlerinin koruyucu laktik asit bakterileri ile engellenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
FATMA NUR DEMİRBAŞ
|
Güvem eriğinin biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi ve fonksiyonel ekmek üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
EZGİ METİN SAĞIR
|
Arı poleninin doğal fermantasyonu ile inovatif arı ekmeği geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
FATMANUR POYRAZ
|
Sorbus aucuparia yaprak ekstraktı kullanılarak gümüş ve selenyum bazlı nanopartikül üretimi ve fonksiyonel özelliklerinin değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
RABİA BAYAMAN
|
Fermente gıdalardan izole edilen aromatik mayalardan maya ekstraktı üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
FURKAN DEMİRGÜL
|
Ekşi hamur izolatlarının GABA üretim ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi ve model gıda uygulamaları
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
ZÜHAL ALKAY
|
Su kefirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin ürettiği ekzopolisakkaritlerin karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
KADER KORKMAZ EDİŞ
|
Lactobacillus reuteri E81'de kodlanan glukansükraz ve glukanotransferaz enzimlerinin biyokimyasal karakterizasyonu, bu enzimler ile özgün prebiyotikoligosakkaritlerin üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2020
HÜMEYRA İSPİRLİ
|
Büyükorhan-Geynik (Bursa) civarında mostra veren adakitik porfiri dayklarının petrolojisi ve jeokronolojisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
MERVE YILDIZ
|
Açık hatla istasyon bölgelerinin hatada güvenli anklaşman tasarımı ve PLC de gerçeklenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
MUHAMMED İKBAL YILDIZ
|