Bakladan ultrases destekli alkali ekstraksiyon ile protein eldesi: Teknofonksiyonel, ın vıtro biyoerişebilirlik ve ade inhibisyon özelliklerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEHRA MERTDİNÇ
|
Düşük konsantrasyonlu çözeltilerden solvent ekstraksiyon yöntemiyle rodyum, altın ve gümüş geri kazanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
PINAR SUMER
|
Atık çözeltilerden solvent ekstraksiyon yöntemi ile bakır, nikel ve çinko kazanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
ALİCAN ESENBOĞA
|
Mikroalglerden enzimatik sulu ekstraksiyon yöntemi ile yağ eldesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
YİĞİT AYHAN
|
Zeytinyağı koku giderme atığından modifiye edilmiş soxhlet ekstraksiyon yöntemi ile skualenin geri kazanılması ve tepki yüzey metodolojisi ile optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BUKET KOÇAK
|
üzüm çekirdeklerinden enzim destekli sulu ekstraksiyon yöntemi ile yağ elde
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
MEHMET AKİF KILIÇ ARSLAN
|
Ultrason destekli ekstraksiyon ile yer elmasından inülin üretimi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
BÜŞRA KABATAŞ
|
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
PINAR YAĞCIOĞLU
|
Sulu enzimatik ekstraksiyon yöntemi ile ayçiçek yağı ve proteini eldesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
RUMEYSA BAYRAK
|
Endüstriyel havuç suyu atıklarından enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon ile gıda bileşeni üretilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
YASEMİN DEMİR
|
Nar kabuğundan enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile fenolik madde ve pektin elde edilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEYNEP MERVE KAHVECİ
|
Sulu enzimatik ekstraksiyon ile fındık yağında verim ve kalitenin geliştirilmesi
Akademik Gıda, Vol. 16, No. 3, Haziran 2018, s. 301-306, ISSN: 1304-7582
ERMİŞ ÖZGE,KAZMA CANER,KIBICI DUYGU,KAHVECİ DERYA
|
Sulu enzimatik ekstraksiyon ile fındık yağında verim ve kalitenin geliştirilmesi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 5 Ekim 2016
ERMİŞ ÖZGE,KAZMA CANER,KIBICI DUYGU,KAHVECİ DERYA
|
Optimization of Supercritical Carbon Dioxide Extraction of Polyphenols from Black Rosehip and Their Bioaccessibility Using an In Vitro Digestion/Caco-2 Cell Model
MDPI AG, Vol. 12, Şubat 2023, ISSN: 2304-8158
KASAPOĞLU KADRİYE NUR, KRUGER JOHANİTA, BARLA DEMİRKOZ AYŞE ASLI, GÜLTEKİN-ÖZGÜVEN MİNE, FRANK JAN, ÖZÇELİK BERAAT
|