HAKKINDA

Dr. Cahit Ali BAYRAKTAR 1968'de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra 1990’da İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünü, 1993’te Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans Programını, 2001’de İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Mühendisliği Doktora Programını tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları yönetim ve organizasyon çalışma alanında olup, organizasyon performansı - çevre ilişkisini inceleyen araştırmaları içermektedir.

BAYRAKTAR, İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünde 1991–2002 yıllarında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2002’den bu güne İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. BAYRAKTAR, 2010’da Southern Illinois University Edwardsville’ye misafir öğretim üyesi olarak gitti ve çalışmalar yürüttü. BAYRAKTAR, İTÜ Endüstri Mühendisliği lisans programında yönetim ve organizasyon, stratejik yönetim, rekabet yönetimi, davranış bilimleri, yönetim düşüncesinin evrimi ve Mühendislik Yönetimi yüksek lisans programında insan kaynakları yönetimi, yönetimde istatistiksel uygulamalar, insan yönetiminde ölçümlemeler derslerini vermektedir. BAYRAKTAR, lisans ve yüksek lisans dersleri dışında İTÜ Sürekli Eğitim Merkezinde İnsan Kaynakları Yöneticiliği sertifika programında ders vermekte olup, ayrıca Proje Yönetimi Uzmanlığı Sertifika Programı’nın koordinatörlüğünü yapmakta ve proje yönetimi dersleri vermektedir.

BAYRAKTAR, akademik yaşamı boyunca üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde ilaç, enerji, finans, tekstil, kimya, turizm, elektronik, otomotiv yan sanayi, elektromekanik imalat sanayi, gıda, içecek ve lojistik işletmelerinde, ilk-orta öğretim ve üniversite gibi eğitim kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında farklı konularda projeler yönetti ve projelerde görev aldı. BAYRAKTAR’ın yönettiği ve görev aldığı projelerin kapsamları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

• İş süreçlerin tasarlanması ve mevcut süreçlerin iyileştirilmesi,
  • Stratejik planların hazırlanması ve stratejik yönetim sistemlerinin kurulması,
  • Organizasyonel yapıların tasarlanması, reorganizasyon çalışmaları,
  • İnsan kaynakları sistemlerinin kurulması (temin – seçim - yerleştirme, performans değerlendirme, ücret yönetimi, eğitim ve kariyer planlama, iş analizleri ve norm kadroların belirlenmesi),
  • Paydaş gruplarına yönelik arama toplantılarının, belirli konulara yönelik çalıştayların planlanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi,
  • İşletmeye özel müşteri, çalışan tatmini, vb. anketlerinin tasarlanması ve uygulaması,
  • Kalite yönetim sistemlerinin kurulumu ve belgelendirilmesi.

BAYRAKTAR evli ve iki çocuk babasıdır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

• 90-212-2931300
  • cahitali@itu.edu.tr
  • 2010