PROJELER

Konu

Mese palamudu glütensiz ve oldukça besleyicidir. Nişasta, lifler ve lipidler bakımından zengindir ve Akdeniz endemik ormanları tarafından üretilen en bol kabuklu yemiş türüdür. Tarihsel olarak Akdeniz havzasında çeşitli kültürler tarafından tüketilmiş olmasına rağmen günümüzde insanlar için kullanımı bazı yöresel yemeklerle sınırlıdır. Portekiz, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Türkiye, Tunus, Cezayir ve Fas'tan ortakları içeren Akdeniz genelinde bir konsorsiyum zeminine dayalı MEDACORNET projesi sağlıklı, mese palamudundan üretilen güvenli ve sürdürülebilir gıda ürünleri sağlayarak sürdürülebilir bir değer zincirinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla bilimsel, teknik ve tüketiciye odaklı sosyo-ekonomik bilgi üretecektir:

Konu

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Konu

Türk fındıkları, fındık zarı, biyoerişilebilirlik, Caco-2 hücre model sistemi

Konu

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Konu

İstanbul florasında doğal yayılış gösteren bazı geofitlerin fitokimyasal bileşiminin ve antioksidan özelliklerinin tespit edilmesi ve bu türlerin kullanım potansiyellerinin ve değerlerinin ortaya konulması

Konu

Yalancı iğde, Hippophae rhamnoides L., Superkritik CO2 ekstraksiyonu, meyve yağı, tohum yağı