Farklı diyet lifi türlerinin şeker ilavesiz yumuşak şekerlerin fizikokimyasal, tekstürel ve besinsel özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
DİLARA GEZİCİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Valorization of plum peels for recovery of phenolic compounds by novel extraction technologies: Characterization, optimization, encapsulation, and functional food application
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
MONDHER MZOUGHI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of pretreatment methods on drying of pomegranate arils
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
FATİMATÜZ ZEHRA SARI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı orijinli kakao kitlelerinin bitter çikolata kalitesi üzerindeki etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ÖZNUR KARĞI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Development of heat resistant compound chocolate
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EVİNDAR DOĞAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
PINAR YAĞCIOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultraviyole-C ışık uygulaması kullanılarak soğukta saklanan gıdaların kalitelerinin artırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
OSMAN YAĞIZ TURAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The effect of ultrasound pretreatment on drying characteristics of apple slices
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
GİZEM MUAZZEZ YILMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
YASEMİN ŞENGÜL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı doz ozon gazı uygulamalarının hasat sonrası soğukta saklama sırasında brokoli, salatalık ve domates kalitesi üzerindeki etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
GÖNÜL ÇAVUŞOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Quality evaluation of pomegranate arils with chickpea starch based edible film
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
TAYFUN YAMAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Karayemiş tozunun fiziksel özelliklerinin iyileştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ELA ERGÜNEY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bal kabağı tozunun fizikokimyasal ve sorpsiyon özellikleri üzerine kurutma metotlarının etkisi ve bal kabağı tozunun kek üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ÖZGE İLGÖY GÖZÜKARA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı sıcak hava kurutma derecesıne maruz kalan elmanın mikroyapısal nicel değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
PARVA HESAMİ GHAHRAMANLOU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Antioxidative effects of Fucus vesiculosus extracts in fish oil enriched mayonnaise
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
BETÜL YEŞİLTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gıda Pişirmede Dielektrik Yöntemlerin Uygulanması
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
GÖNÜL ÇAVUŞOĞLU KAPLAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
EVALUATION OF THE EFFECTS OF PRE-TREATMENTS ON DRYING OF FRUIT AND VEGETABLES IN TERMS OF PRODUCT QUALITY, DRYING KINETICS AND ENERGY EFFICIENCY
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
OSMAN YAĞIZ TURAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|