Medacornet: Meşe Palamutlarının Geleneksel Bir Akdeniz Süper Gıdası Olarak Geri Kazanılması
Project Type : Other (International), 1 Haziran 2023
|
Topic
Mese palamudu glütensiz ve oldukça besleyicidir. Nişasta, lifler ve lipidler bakımından zengindir ve Akdeniz endemik ormanları tarafından üretilen en bol kabuklu yemiş türüdür. Tarihsel olarak Akdeniz havzasında çeşitli kültürler tarafından tüketilmiş olmasına rağmen günümüzde insanlar için kullanımı bazı yöresel yemeklerle sınırlıdır.
Portekiz, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Türkiye, Tunus, Cezayir ve Fas'tan ortakları içeren Akdeniz genelinde bir konsorsiyum zeminine dayalı MEDACORNET projesi sağlıklı, mese palamudundan üretilen güvenli ve sürdürülebilir gıda ürünleri sağlayarak sürdürülebilir bir değer zincirinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla bilimsel, teknik ve tüketiciye odaklı sosyo-ekonomik bilgi üretecektir:
|
Joint European Degree label in engIneering -
Toward a european framework for engineering education
Project Type : European Union, 1 Nisan 2023
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Korunga Bitkisi (Onobrcyhis sativa L.) Tohumunun Tüketilebilirliğinin ve Yeni Bir Protein Kaynağı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması, Farklı Isıl İşlem Uygulamalarının Bazı Bileşenlerin Miktarı ve In Vitro Sindirilebilirlik Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi.
Project Budget : ₺ 1.000.000.000,00, 1 Şubat 2023
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Safran otantikasyonu için nanosensörle dekore edilmiş elektrospun nanolif bazlı akıllı ambalaj geliştirilmesi ve karakterizasyonu
1 Ekim 2022
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Termal Olmayan Yeni Gıda Isleme Tekniklerinin
Karısık Meyve Sularında Bulunan Fenolik Bilesiklerin Içerigi Ve Biyoyararlılıgı Üzerindeki Etkileri
1 Ocak 2022
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bitkisel protein kaynaklarının tribolojik özelliklerinin in vitro biyoerişilebilirliğe etkisinin incelenmesi
1 Eylül 2021, 26 Eylül 2022
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gıda Biyoaktif Bileşenlerinin Enkapsülasyonunda Yenilikçi Mukozaya Tutunabilen Özellikte Lipozomal Hidrojel ve Nanolipozomal Film Hibrit Sistemlerin Geliştirilmesi
Project Type : TÜBİTAK Project, Project Budget : ₺ 359.824,00, 1 Eylül 2021
|
|
Arı Ürünlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Project Type : Private Organizations, 30 Haziran 2021, 24 Aralık 2023
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bingöl'de Üretilen Balların Biyoyararlılık düzeyinin belirlenmesi ve Krem Bal Üretimi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 159.402,00, 22 Nisan 2021, 21 Nisan 2022
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bingöl’de Üretilen Balların Biyoyararlılık Düzeyinin Belirlenmesi ve Krem Bal üretimi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 147.402,00, 22 Nisan 2021, 13 Mart 2023
|
Topic
Krem Bal ve Biyoyararlılık
|
Taze ve Kavrulmuş Fındıkta Duyusal Karakteristiklerin Belirlenmesi ve Duyusal Analiz Tekniğinin Geliştirilmesi
Project Type : Private Organizations, 15 Şubat 2021, 15 Ağustos 2023
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mısır Lifi ile Bisküvi ve Kek Ürünlerinde Şeker Azaltma
Project Type : Private Organizations, 4 Eylül 2020, 4 Aralık 2020
|
Topic
Bu projede duyusal ve tekstürel anlamda optimum özelliklere sahip, mısır lifi ilave edilerek şeker oranı azaltılmış bisküvi ve kek elde edilmesi amaçlanmıştır.
|
Endüstriyel atıklardan kazanılan antosiyaninlerin mikroenkapsülasyonu ve işlenmiş gıdalarda kullanımı
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 14 Şubat 2020, 5 Ekim 2022
|
|
Farklı ambalaj bariyer özelliklerinin çeşitli gıdaların kalitesi ve raf ömürleri üzerine etkisinin araştırılması
Project Type : Private Organizations, 10 Aralık 2019, 17 Mart 2022
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Giresun ve Çevresinde Yayılış Gösteren Kiraz Gen Kaynaklarının Fitokimyasal Analizleri Antioksidan Aktivitelerinin Tayin Edilmesi ve İn Vitro Biyoyararlılığının İncelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 8 Ekim 2019
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Giresun ve Çevresinde Yayılış Gösteren Kiraz Gen Kaynaklarının Fitokimyasal Analizleri Antioksidan Aktivitelerinin Tayin Edilmesi ve İn Vitro Biyoyararlılığının İncelenmesi
Project Type : Research Project, 8 Ekim 2019
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Endüstriyel atıklardan kazanılan antosiyaninlerin mikroenkapsülasyonu ve işlenmiş gıdalarda kullanımı
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 300.000,00, 2 Eylül 2019
|
Topic
Kara havuç, siyah üzüm gibi antosiyanin bakımından zengin gıdaların posalarından geri kazanılan antosiyaninlerin mikroenkapsülasyon işlemi uygulanarak işlenmiş gıdalarda kullanılması.
|
Baklagil Unları ve Bitkisel Ekstraktlar ile Hazırlanan Sağlıklı Atıştırmalıkların Fonksiyonel Özelliklerinin Tespiti
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 60.000,00, 1 Mart 2019, 18 Kasım 2020
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Spirulina platensis’den Elde Edilen Biyopeptidlerin Enkapsülasyonu ve Gıda Uygulamaları
1 Ekim 2018, 13 Aralık 2021
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Spirulina platensis'den Elde Edilen Biyopeptitlerin Enkapsülasyonu ve Gıda Uygulamaları
Project Budget : ₺ 425.000,00, 1 Ekim 2018, 1 Eylül 2021
|
Topic
Spirulina platensis'den Elde Edilen Biyopeptitlerin Enkapsülasyonu ve Gıda Uygulamaları
|
Spirulina platensis’den Elde Edilen Biyopeptidlerin Enkapsülasyonu ve Gıda Uygulamaları 1001 TUBITAK-117O941
Project Budget : ₺ 222.800,00, 1 Ekim 2018, 1 Eylül 2021
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Domates Atıklarındaki Biyoaktif
Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının Arttırılması ve Farklı Ürün Uygulamaları
15 Eylül 2018, 15 Eylül 2021
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Domates Atıklarındaki Biyoaktif Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının Arttırılması ve Farklı Ürün Uygulamaları 3501-TÜBİTAK-118O377
Project Budget : ₺ 223.500,00, 15 Eylül 2018, 15 Eylül 2021
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Domates Atıklarındaki Biyoaktif Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının Arttırılması ve Farklı Ürün Uygulamaları
15 Eylül 2018, 28 Aralık 2021
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
EFFECTS OF NOVEL FOOD PROCESSING TECHNIQUES ON BIOACCESSIBILITY AND TRANSEPITHELIAL TRANSPORT OF CRANBERRYBUSH POLYPHENOLS
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 6 Temmuz 2018, 15 Ekim 2021
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Endüstriyel Atıklardan Kazanılan
Antosiyaninlerin Mikroenkapsülasyonu ve İşlenmiş Gıdalarda Kullanımı
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), 21 Haziran 2018, 29 Temmuz 2022
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Endüstriyel atıklardan kazanılan antosiyaninlerin mikroenkapsülasyonu ve işlenmiş gıdalarda kullanımı
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 450.000,00, 21 Haziran 2018, 9 Mayıs 2022
|
Topic
TAGEM AR-GE Projesi
|
İç Pazar Tüketici Beğenisini Oluşturan Armut Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 71.000,00, 1 Ocak 2018, 24 Aralık 2020
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiyenin farklı bölgelerinde yetişen yerel domateslerin fenolik ve karotenoid profillerinin belirlenmesi ile kurutulmuş domateslerin antioksidan özelliklerinin incelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 20.000,00, 30 Ekim 2017, 26 Mayıs 2021
|
|
Hidrojen Peroksit ve peroksit temelli enerjetik madde triaseton triperoksit için nanoparçacık temelli sensör geliştirilmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 13 Ocak 2017, 20 Kasım 2017
|
|
İstanbul Florasında Doğal Yayılış Gösteren Bazı Geofitlerin Fitokimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Kapasitesi
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 80.000,00, 1 Ocak 2017, 23 Haziran 2021
|
Topic
İstanbul florasında doğal yayılış gösteren bazı geofitlerin fitokimyasal bileşiminin ve antioksidan özelliklerinin tespit edilmesi ve bu türlerin kullanım potansiyellerinin ve değerlerinin ortaya konulması
|
Domatesin Farklı Yöntemlerle Sosa İşlenmesi ve Son Ürüne Farklı Fonksiyonel Bileşenlerin İlavesi İle Antioksidan Özellikler ve Biyoyararlılıktaki Değişimin İncelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 2 Şubat 2016, 25 Mayıs 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ticari Nar Sularının Antioksidan Profillerinin İncelenerek Otantisite Kontrollerinin Yapılması
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 20 Ocak 2016, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yalancı İğde Hippophae rhamnoides L meyve suyunun antioksidan kapasitesi ve fitokimyasal kompozisyonu
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 19.804,00, 2 Ekim 2015, 24 Ekim 2017
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İTÜ BAP Doktora Tezlerini Destekleme Programı Projesi (39135): Yeni bir intestinal ve endotel hücre ko-kültür modeliyle sindirim modellerinin birlikte kullanılarak siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin çalışılması
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 6 Ağustos 2015, 12 Ekim 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yeni bir intestinal ve endotel hücre ko-kültür modeliyle sindirim modellerinin birlikte kullanılarak siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin çalışılması
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 6 Ağustos 2015, 12 Ekim 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu ve Atölyesi
Project Type : Ministry of Developmenty, 1 Ağustos 2015, 1 Ağustos 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bakliyat İle Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Projesi
Project Type : Ministry of Developmenty, Project Budget : ₺ 1.050.347,00, 1 Temmuz 2015, 19 Ocak 2017
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
In vitro ve in vivo modeller ile siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin incelenmesi
Project Budget : ₺ 59.700,00, 15 Haziran 2015, 22 Ekim 2018
|
Topic
Siyah havuç polifenollerinin biyoyararlanım ve biyoaktivitesinin araştırılması
|
In vitro ve in vivo modeller ile siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin incelenmesi
15 Haziran 2015, 22 Ekim 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
TÜBİTAK 3001 başlangıç arge projesi (115O147): In vitro ve in vivo modeller ile siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin incelenmesi
15 Haziran 2015, 22 Ekim 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yoğurda Vişne İlavesinin Fenolik Bileşenler ve Proteinler Açısından İncelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 27 Mayıs 2015, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
COST Action FA1403-POSITIVe (Interindividual variation in response to consumption of plant food bioactives and determinants involved)
11 Aralık 2014, 10 Aralık 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
COST eylemi POSTIVe projesi (FA 1403): Interindividual variation in response to consumption of plant food bioactives and determinants involved
11 Aralık 2014, 10 Aralık 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kara Havucun Posa ve Kabuğundaki Polifenol İçeriğinin İncelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 3 Aralık 2014, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Lipozom Kapsülleme Yöntemi İle Kara Havuç Antosiyaninlerinden Gıda Renklendiricisi Üretimi.
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), 1 Ağustos 2014, 21 Haziran 2017
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
TAGEM 14 AR GE 37 Numaralı Süperkritik CO2 Ekstraksiyon Sistemi ile Yalancı İğde Meyve ve Tohum Yağı Eldesi ve Endüstriye Yönelik Üretim Koşullarının Optimizasyonu
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 299.848,44, 25 Temmuz 2014, 21 Haziran 2017
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yalancı İğde Meyve ve Tohum Yağının Fitokimyasal İçeriği ve Endüstriye Yönelik Üretim Koşullarının Optimizasyonu
Project Type : Other (National), Project Budget : ₺ 29.800,00, 2 Temmuz 2014, 11 Aralık 2017
|
Topic
Fitokimyasal Kompozisyon, Seabuckthorn
|
Yalancı İğde Meyve ve Tohum Yağının Fitokimyasal İçeriği ve Endüstriye Yönelik Üretim Koşullarının Optimizasyonu
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 298.000,00, 1 Temmuz 2014, 11 Aralık 2017
|
Topic
Fitokimyasal Kompozisyon, Seabuckthorn
|
Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi Projesi
Project Type : Ministry of Developmenty, Project Budget : ₺ 1.434.800,00, 1 Temmuz 2014, 30 Haziran 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye de Yaygın Olarak Tüketilen Bazı Kuru Meyvelerdeki Antioksidanların Biyoyararlılığının İn Vitro Yöntemlerle Tespiti
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 18 Şubat 2014, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Su Kefiri ile Fermente Edilmiş Vişne Suyunun Antioksidan İçeriği ve Biyoyararlılığı
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 3 Ocak 2014, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İTÜ BAP Uluslararası İşbirliğini Destekleme Programı Projesi (37595): Geleneksel Türk pekmez ve pestillerindeki polifenollerin in vitro biyoerişebililiklerinin incelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 1 Ekim 2013, 10 Nisan 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İTÜ BAP Uluslararası İşbirliğini Destekleme Programı Projesi (36498): Güneşte kurutmanın incirin antioksidan potansiyeli üzerindeki etkisinin incelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 8 Mayıs 2012, 10 Nisan 2018
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İTÜ BAP Lisansüstü Tezlerini Destekleme Programı Projesi (35083): Kurutmanın Bursa ve Aydın yöresi incirlerinin antioksidan profili ve biyoyararlılığına etkisinin incelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 20 Aralık 2011, 24 Nisan 2014
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Karadut işlemede kullanılan proseslerin antosiyanin içeriği ve biyoyararlılığa etkisinin tespiti
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 38.940,00, 31 Ekim 2011, 30 Kasım 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İstanbul Kalkınma Ajansı BALDER Projesi (İSTKA/2010/KBO-62): Bal ve diğer arı ürünleri ile sağlıklı yaşam platformu
Project Type : Ministry of Developmenty, 15 Ağustos 2011, 15 Ağustos 2012
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İstanbul Kalkınma Ajansı İSTKA 2010 KBO 62
Project Type : Ministry of Developmenty, Project Budget : , 15 Ağustos 2011, 15 Ağustos 2012
|
Topic
Bal ve Diğer Arı ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu
|
FP7 KBBE 2009 3 245421
Project Type : European Union, Project Budget : , 1 Ocak 2010, 15 Temmuz 2015
|
Topic
AnThocyanin and polyphenol bioactives for Health Enhancement through Nutritional Advancement
|
FP6 2003 Food 2A
Project Type : European Union, Project Budget :
|
Topic
Flavonoids and related phenolics for healthy living using orally recommended antioxidants
|
İTÜ BAP 30094
Project Type : Other, Project Budget :
|
Topic
Badem Ezmesinin Kalite ve Raf Ömrünün İyileştirilmesi
|
İTÜ BAP 32433
Project Type : Other, Project Budget :
|
Topic
Domatesin Salçaya İşlenmesi Sırasında Antioksidan Profilinde Meydana Gelen Değişimler
|