Valorization of fermented purple carrot pomace, a by-product from shalgam juice, as functional ingredient: A food application and assessment of bioaccessibility
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
MEHMET OKAN ÖZKAYNAK
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Arı ekmekli ve polenli krem bal üretim prosesinin in vitro biyoaktivite ve biyoerişebilirlik üzerindeki etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bingöl Üniversitesi, 2024
DAVUT KARAHAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Rosa canina L. ve Rosa pimpinellifolia L. meyve ve köklerinde süperkritik CO2 ekstraksiyonu ile biyoaktif lipitlerin tespiti ve in vitro antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi, 2024
MERVE MACİT
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The impact of sour cherry phenolic compounds on the functional properties and in vitro digestibility of pea protein
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
EZGİ ERSKINE
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Encapsulation of aqueous Hibiscus sabdariffa L. extract in food-grade high internal phase pickering emulsions stabilized by soy protein isolate
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
HÜMEYRA ÇAVDAR
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mercimek proteini ile soğan kabuğu fenolikleri interaksiyonunun fonksiyonel özellikler ve biyoaktivite üzerine etkisi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
DENİZ GÜNAL KÖROĞLU
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigating the valorisation potential of hazelnut by-products: Transforming waste into functional food ingredients
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
FATMA DUYGU CEYLAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bioactivity and functionality of chickpea protein-spent coffee phenolic complex
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
BEYZA VAHAPOĞLU
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Valorization of black chokeberry waste as a potential source of bioactive compounds: Their identification, microencapsulation and impact on the human gut microbiota
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
GİZEM ÇATALKAYA
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Phenolic and carotenoid profiles of tomatoes collected from different parts of Turkey and antioxidant properties of dried tomatoes
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
SENA BAKIR
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Improving the bioaccessibility of tomato pomace bioactives by excipient emulsion in bread and tomato sauce samples
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
ELİFSU NEMLİ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effects of novel food processing techniques on bioaccessibility and transepithelial transport of cranberrybush polyphenols
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
GÜLAY ÖZKAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Determination of phenolic compound profiles and antioxidant effect of black elderberry, echinacea and iceland moss extracts on late-release soft lozenge
Fen Bilimleri Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2021
ÖZGE YILDIZ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Emerging approaches for non-thermal modification of proteins isolated from de-oiled sunflower cake
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
BÜŞRA GÜLTEKİN SUBAŞI
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Pişirme parametrelerinin çilekli keklerin kalite özellikleri üzerine etkisinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
SEDA YAYLALI
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Spirulina platensis'ten elde edilen biyoaktif peptitlerin enkapsülasyonu ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
EMİNE SİMGE KARLIĞA
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı çikolata çeşitlerinde şeker miktarının azaltılmasının duyusal özelliklere etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
DİYAR SELİMOĞLU ÖZKAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Rosa canina L. ve Rosa pimpinellifolia L. köklerindeki fenolik bileşiklerin miktarı ve bioyararlılığının tespiti
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi, 2018
MERVE MACİT
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The investigation of antioxidant properties of propolisproducts obtained from Turkey
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ECE ÖZDEMİR
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sc-Co2 akışkan metodu ile kakao çekirdeği kabuğundaki yağın ekstraksiyonu ve özelliklerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ERTAN ŞAHİN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Determining effect of different pH ranges on the oxygen uptake capacity of gallic acid and designing active package for orange juice
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
DİDEM ÖZKAŞIKÇI
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye'de farklı yörelerde yetişen vişne meyve ekstraktlarında polifenol kapasitesi ve antosiyanin profilinin karşılaştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
KÜBRA AYDINLI
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of processing steps on the phenolic compounds and protein digestibility of cowpea
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
DAMLA EZGİ UZUN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigating the bioavailability and bioactivity of black carrot polyphenols in an in-vitro epithelial-endothelial co-culture model
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
CEREN ÖZKAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Encapsulation of sour cherry juice concentrate with spray drying and increasing encapsulation yield by using various proteins
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
AYŞE SİTARE KARAKAŞ TİFTİKCİ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Optimization of extraction method in potato peel waste and evaluation of antioxidant activity and phenolic content in various PEF treated potato varieties
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
HAZAL AKYOL
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Karadut antosiyanin ekstraktının iyonik jelasyon yöntemi ile enkapsülasyonu ve elde edilen ürünlerin kefire ilavesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
İPEK EKİN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Study of bioavailability and bioactivity of black carrot polyphenols using digestion models combined with a novel co-culture model of intestinal and endothelial cell lines
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
SENEM KAMİLOĞLU BEŞTEPE
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Domatesin farklı yöntemlerle sosa işlenmesi ve son ürüne çeşitli fonksiyonel bileşen ilavesinin domates sosunun biyoaktivitesi ve biyoyararlılığı üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2016
MERVE TOMAŞ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Nar sularında tağşiş tespiti için fenolik madde profilinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EKİN ONGAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kara havuç ekstraktının soğuk jelleşme yöntemiyle pektin ve/veya Na-aljinat ile enkapsülasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
MELDA TAVLAŞOĞLU
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ozonlama işlemi sırasında doğal kaynak suyunda bromat oluşumunu etkileyen parametreler ve bromat miktarının kontrolünü sağlayan uygulamalar
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HAZAL EYİ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HANDE YÜCE
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Comparing the antioxidant properties and in vitro bioaccessibility of phenolic compounds in simple and milk added green tea and sea buckthorn leaf tea
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
FATMA DUYGU CEYLAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Karadut püresi ilaveli sütten yoğurt eldesinde fermentasyonun fenolik madde miktarı, in-vitro biyoerişebilirlik ve fiziksel özellikler üzerindeki etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
NİHAL DURMUŞ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye'de yaygın olarak tüketilen kuru kırmızı meyvelerin içerdiği antioksidan maddelerin biyoerişilebilirliğinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
BUKET SAĞBASAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Polyphenol content and in vitro bioavailability of black carrot (Daucus carota) pomace and peel
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
FATMA DAMLA BİLEN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Formation of epoxy fatty acids during photooxidation
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
MELEK DEMİRCİ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
In vitro bioaccessibility of anthocyanins in black chokeberry (Aronia melanocarpa) added yogurts
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
GİZEM ÇATALKAYA
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Minimum işlenmiş marullarda antioksidan bileşenlerin değişiminin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
GÖZDE DOĞAN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Antioxidant activity and polyphenol composition of sesame paste and grape molasses blends
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
SERAP FATMA ÇELİK
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigatigating the phenolic content and In vitro bioaccessibility of some vinegars, and changes in antioxidant activity during grape and apple vinegar processing
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
SENA BAKIR
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Health related properties of different parts of walnut (Juglans regia L.) and walnut drink
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
ÖYKÜM BAHAR ESEN
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Characteristic components and antioxidant potential of black chokeberry and black chokeberry products
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
BAHTINUR KAPÇI
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Karadutun meyve suyu ve reçele işlenmesi sırasında antioksidanlarında ve in-vitro biyoerişebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
MERVE TOMAŞ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Antioxidative effects of Fucus vesiculosus extracts in fish oil enriched mayonnaise
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
BETÜL YEŞİLTAŞ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigating the effect of a aging on the phenolic content, antioxidant activity and anthocyanins in wines collected from Turkey
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
PINAR PERİ
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of sun-drying on polyphenols and in vitro bioavailability of sarilop and Bursa siyahi figs (Ficus carica L.)
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
SENEM KAMİLOĞLU
|
Topic
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|