"SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ÜRETİMİ KAPSAMINDA YEREL YAĞLI TOHUMLARDAN FERMENTE BİTKİ BAZLI GIDA YAPILARININ GELİŞTİRİLMESİ"
"DEVELOPMENT OF FERMENTED PLANT-BASED FOOD STRUCTURES FROM LOCAL OIL SEEDS IN THE SCOPE OF SUSTAINABLE FOOD PRODUCTION"
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 14.993,77, 7 Aralık 2022, 13 Eylül 2023
|
Topic
Gıda Teknolojisi, Sürdürülebilirlik, Bitkisel, Fermentasyon, Jelleşme, Fındık, Kayısı Çekirdeği, Antep Fıstığı,
|
LİMON ATIKLARINDAN ENZİM VE ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYON İLE FONKSİYONEL GIDA BİLEŞENİ ÜRETİMİ
PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOOD INGREDIENT BY ENZYME AND ULTRASOUND ASSISTED EXTRACTION FROM LEMON WASTE
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 24.999,48, 2 Ocak 2020, 5 Haziran 2024
|
Topic
Diğer, Fenolik madde, atık, fonksiyonel gıda, gıda takviyesi, ultrason,
|
Küfler kullanılarak endüstriyel gıda atıklarından fenolik antioksidanların elde edilmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 15.000,00, 25 Aralık 2015, 24 Şubat 2020
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kazeinomakropeptidin Yapısal Fonksiyonlarının İyileştirilmesi
Project Type : TÜBİTAK Project, Project Budget : ₺ 171.500,00, 1 Ekim 2014, 27 Mart 2017
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Unlu şekerlemelerin raf ömrüne etki eden faktörlerin belirlenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, 5 Nisan 2011, 1 Mayıs 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gıdalarda raf ömrünün istatiksel metotlarla değerlendirilmesi
Project Type : BAP
|
Topic
Gıdalarda raf ömrünün istatiksel metotlarla değerlendirilmesi
|
Balda hidroksimetilfurfural oluşumunun kinetiğinin camsılığa geçiş sıcaklığı kullanılarak modellenmesi
Project Type : BAP, Project Budget : ₺ 5.000,00
|
Topic
Balda hidroksimetilfurfural oluşumunun kinetiğinin camsılığa geçiş sıcaklığı kullanılarak modellenmesi
|
Beyaz peynirde proteoliz ve lipolizin olgunlaşma üzerine etkileri
Project Type : BAP
|
Topic
Beyaz peynirde proteoliz ve lipolizin olgunlaşma üzerine etkileri
|
Peynir benzeri bir üründe farklı protein kaynaklarının yapısal özelliklere etkilerinin belirlenmesi
Project Type : BAP, Project Budget : ₺ 5.000,00
|
Topic
Peynir benzeri bir üründe farklı protein kaynaklarının yapısal özelliklere etkilerinin belirlenmesi
|
Fermente Süt İçeceği Üretiminde Uygulanabilecek Yüksek Güçlü Ultrases İşlem Parametrelerinin Belirlenmesi
Project Type : BAP, Project Budget : ₺ 4.500,00
|
Topic
Fermente Süt İçeceği Üretiminde Uygulanabilecek Yüksek Güçlü Ultrases İşlem Parametrelerinin Belirlenmesi
|
Ayran üretiminde proses parametrelerinin yapısal özellikler üzerine etkileri
Project Type : BAP
|
Topic
Ayran üretiminde proses parametrelerinin yapısal özellikler üzerine etkileri
|
Dil peyniri üretim teknolojisinin kalitenin sağlanması ve korunması açısından incelenmesi
Project Type : BAP
|
Topic
Dil peyniri üretim teknolojisinin kalitenin sağlanması ve korunması açısından incelenmesi
|
Tüketime ve kullanıma hazır gıdaların modifiye atmosferde ambalajlama ve ışınlama teknolojileri ile muhafazası
Project Type : TÜBİTAK Project, Project Budget :
|
Topic
Tüketime ve kullanıma hazır gıdaların modifiye atmosferde ambalajlama ve ışınlama teknolojileri ile muhafazası
|
Ayranın yapısal özelliklerinin iyileştirilmesi
Project Type : BAP
|
Topic
Ayranın yapısal özelliklerinin iyileştirilmesi
|
Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi
Project Type : TÜBİTAK Project, Project Budget :
|
Topic
Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi
|
Ayran üretiminde proses parametrelerinin yapısal özellikler üzerine etkileri
Project Type : BAP, Project Budget : ₺ 5.000,00
|
Topic
Ayran üretiminde proses parametrelerinin yapısal özellikler üzerine etkileri
|
Development of processes for enhancing the flavors of specialty cheeses made from cow s milk blended with limited quantities of sheep s and goat s milk
Project Type : BAP
|
Topic
Development of processes for enhancing the flavors of specialty cheeses made from cow s milk blended with limited quantities of sheep s and goat s milk
|
Ultrases İşleminin Fermente Süt İçeceği Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
Project Type : TÜBİTAK Project, Project Budget : ₺ 230.000,00
|
Topic
Ultrases İşleminin Fermente Süt İçeceği Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
|