Tekstil endüstrisinde kullanılan yüzey aktif maddelerin H2O2/UV-C prosesi ile kimyasal ve biyolojik arıtılabilirligi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
BARIŞ KOBAN
|
Oxidation of refractory pollutants with ozone: A case study with biocides and tannins used in the textile industry
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
ŞEBNEM KOYUNLUOĞLU
|
K-asit'in foto-fenton ileri oksidasyonunun modellenmesi, optimizasyonu ve toksisitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
ARZU BETÜL YALABIK
|
Biyolojik olarak arıtılmış tekstil endüstrisi atıksularının ozonlama ve granüller aktif karbon adsorpsiyonu ile ileri arıtılabilirliğinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2003
ÖZDEN ŞEREMET
|
Antibiyotik formülasyon atıksularının fenton-benzeri ve foto-fenton-benzeri ileri oksidasyon prosesleri ile arıtılabilirliğinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
FİLİZ GÜRSES
|
Biberiye (Rosmarınus officinalis) ve üzüm çekirdeği (Vitis vinifera)'nın çikolatanın kristalizasyonuna, reolojik özelliklerine, raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
ÖZGE ÖZGEN
|
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE NUR GÜVEN
|
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin emülsiyonlarda stabilize edici olarak kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
NAGİHAN OKUTAN
|
Elektro üretim yöntemiyle sodyum aljinat ve mısır nişastası içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
AYŞE GÜL ŞENER
|
Patates cipslerinin tekstürel özellikleri ile kızartmada kullanılan yağların kütle aktarım parametreleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ŞERMİN DEMİRPENÇE
|
Elektroüretimle nanolif eldesine etki eden faktörlerin ve jelatin-pektin içeren nanoliflerin model gıdaların reolojik özelliklerine etkilerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ALPARSLAN KUMRU
|
An investigation on the relations between process parameters and quality characteristics of pastry margarine
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
EMRE ÖMER NAS
|
Jeodezik çalışmalarla Marmara Bölgesinde deprem döngüsünün belirlenmesi ve modellerle açıklanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
RAHŞAN ÇAKMAK
|
CBS ortamında gerçeğe yakın zamanlı heyelan tahmini-Rize örneği
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
EMİN YAHYA MENTEŞE
|
Uzun dönem GPS zaman serilerinin analizi ile kampanya tipi GPS ölçmelerinin iyileştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
SEMİH DALĞIN
|
Tünel açma çalışmalarında yatay yönlendirme doğruluğunun belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
NECİP ENES GENGEÇ
|
GPS/ glonass uydu sistemlerinin çok uzun bazlarda kullanılabilirliğinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2001
ERTUĞRUL BİNBOĞA
|
Kuzey Anadolu fayının Orta Anadolu bölümündeki güncel tektonik aktivitenin jeodezik yöntemler ve elastik yarı uzay modelleme ile belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
HAKAN YAVAŞOĞLU
|
InSAR teknolojisi ve InSAR verisinin değerlendirilmesinde açık kaynak kodlu yazılımların kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
ADİL ENİS ARSLAN
|
Marmara bölgesinde kabuk deformasyonlarının GPS yardımıyla izlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2001
RAHŞAN ÇAKMAK
|