Effect of processing steps on the phenolic compounds and protein digestibility of cowpea
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
DAMLA EZGİ UZUN
|
Effects of novel food processing techniques on bioaccessibility and transepithelial transport of cranberrybush polyphenols
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
GÜLAY ÖZKAN
|
Sc-Co2 akışkan metodu ile kakao çekirdeği kabuğundaki yağın ekstraksiyonu ve özelliklerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ERTAN ŞAHİN
|
Karadutun meyve suyu ve reçele işlenmesi sırasında antioksidanlarında ve in-vitro biyoerişebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
MERVE TOMAŞ
|
Nar sularında tağşiş tespiti için fenolik madde profilinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EKİN ONGAN
|
Emerging approaches for non-thermal modification of proteins isolated from de-oiled sunflower cake
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
BÜŞRA GÜLTEKİN SUBAŞI
|
Mercimek proteini ile soğan kabuğu fenolikleri interaksiyonunun fonksiyonel özellikler ve biyoaktivite üzerine etkisi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
DENİZ GÜNAL KÖROĞLU
|
Arı ekmekli ve polenli krem bal üretim prosesinin in vitro biyoaktivite ve biyoerişebilirlik üzerindeki etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bingöl Üniversitesi, 2024
DAVUT KARAHAN
|
Investigating the valorisation potential of hazelnut by-products: Transforming waste into functional food ingredients
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
FATMA DUYGU CEYLAN
|
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HANDE YÜCE
|
Improving the bioaccessibility of tomato pomace bioactives by excipient emulsion in bread and tomato sauce samples
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
ELİFSU NEMLİ
|
Domatesin farklı yöntemlerle sosa işlenmesi ve son ürüne çeşitli fonksiyonel bileşen ilavesinin domates sosunun biyoaktivitesi ve biyoyararlılığı üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2016
MERVE TOMAŞ
|
Encapsulation of sour cherry juice concentrate with spray drying and increasing encapsulation yield by using various proteins
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
AYŞE SİTARE KARAKAŞ TİFTİKCİ
|
Ozonlama işlemi sırasında doğal kaynak suyunda bromat oluşumunu etkileyen parametreler ve bromat miktarının kontrolünü sağlayan uygulamalar
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HAZAL EYİ
|
Bioactivity and functionality of chickpea protein-spent coffee phenolic complex
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
BEYZA VAHAPOĞLU
|
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
|
Türkiye'de farklı yörelerde yetişen vişne meyve ekstraktlarında polifenol kapasitesi ve antosiyanin profilinin karşılaştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
KÜBRA AYDINLI
|
Karadut püresi ilaveli sütten yoğurt eldesinde fermentasyonun fenolik madde miktarı, in-vitro biyoerişebilirlik ve fiziksel özellikler üzerindeki etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
NİHAL DURMUŞ
|
Polyphenol content and in vitro bioavailability of black carrot (Daucus carota) pomace and peel
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
FATMA DAMLA BİLEN
|
In vitro bioaccessibility of anthocyanins in black chokeberry (Aronia melanocarpa) added yogurts
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
GİZEM ÇATALKAYA
|