Sıcaklık, pH ve konsantrasyonun ayva püresinin reolojik özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
BİLGE ARIKAN
|
An analysis of American global hegemony from a Neo-Gramscian perspective
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
AHMET OPUT
|
Sert peynire benzeyen ve düşük oranda protein içeren bir ürün yapısının geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
MÜZEYYEN BURCU KIZILÖZ
|
Yüksek güçlü ultrases işleminin fermente süt içeceğinin fiziksel özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ÇİĞDEM KURT
|
Kazeinomakropeptidin jelleşmesinde pH ve transglutaminaz enziminin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
ESRA KOCAMAN
|
Effect of transglutaminase on emulsifying properties of caseinomacropeptide
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
GÜLNAZ ARTAN
|
Ultrason destekli ekstraksiyon ile yer elmasından inülin üretimi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
BÜŞRA KABATAŞ
|
Profil düzeltme faktörünün sikloidal dişlerde meydana gelen kuvvetler üzerindeki etkisinin sonlu elemanlar yöntemi analizleri ile incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
SÜLEYMAN LEVENT UZUN
|
Yol-araç kinematiğinde geçki yatay ve düşey geometrisinin sademe bakımından incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
SELÇUK BAHÇİVAN
|
Jeodezik çalışmalarla Marmara Bölgesinde deprem döngüsünün belirlenmesi ve modellerle açıklanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
RAHŞAN ÇAKMAK
|
Investigation on the effect of heat affected zones overllaping in multipass TIG welding of austenetic stainless steel pipes
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ARASH ARMANFAR
|
CBS ortamında gerçeğe yakın zamanlı heyelan tahmini-Rize örneği
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
EMİN YAHYA MENTEŞE
|
Effects of four methods on homogeneity of filter cake and operational variables during filtration of mash in beer production
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
MERVE NUR EREN
|
İki farklı üretim yöntemiyle üretilen beyaz peynirlerde proteoliz ve lipoliz
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
TÜLAY CİNBAŞ
|
Balda depolama sırasında esmerleşme reaksiyonu kinetiğinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2007
LATİFE BULUT
|
Uzun dönem GPS zaman serilerinin analizi ile kampanya tipi GPS ölçmelerinin iyileştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
SEMİH DALĞIN
|
Tünel açma çalışmalarında yatay yönlendirme doğruluğunun belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
NECİP ENES GENGEÇ
|
Yüksek basınçta homojenizasyon işleminin karıştırılmış yoğurdun yapısal özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2007
NURAY AKINCIOĞLU
|
Stabilization of emulsion of olive oil in water by ultrasound treatment
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ÜMMÜ BÜŞRA YAVUZ
|
Glukono-delta-lakton ile asidik süt içeceği üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
HATİCE SUNGUR BİRİNCİ
|