TÜRKİYE DENİZLERİNDEN TOPLANAN BAZI MAKROALG ÖRNEKLERİNİN ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ: BİYOAKTİF PEPTİT ELDESİ, BİYOAKTİF VE TEKNOFONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI, ENKAPSÜLASYONU VE STABİLİTE ÇALIŞMALARI
Project Budget : ₺ 324.070,00, 1 Ekim 2019, 11 Ekim 2023
|
Topic
TÜRKİYE DENİZLERİNDEN TOPLANAN BAZI MAKROALG ÖRNEKLERİNİN ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ: BİYOAKTİF PEPTİT ELDESİ, BİYOAKTİF VE TEKNOFONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI, ENKAPSÜLASYONU VE STABİLİTE ÇALIŞMALARI
|
Türkiye’de Aksaray ilinde yetişen hünnap meyvesinin (Zizyphus jujuba) kabuklarından elde edilen fenolik bileşiklerin iki farklı enkapsulasyon yöntemi ile enkapsulasyonu ve in vitro mide-bağırsak sindirim sırasında toplam fenolik madde ve antosiyanin içeriği ile antioksidan, antihipertansif ve antidiyabetik aktivitelerindeki değişimin araştırılması
Project Budget : ₺ 44.917,00, 1 Eylül 2019, 26 Temmuz 2021
|
Topic
Türkiye’de Aksaray ilinde yetişen hünnap meyvesinin (Zizyphus jujuba) kabuklarından elde edilen fenolik bileşiklerin iki farklı enkapsulasyon yöntemi ile enkapsulasyonu ve in vitro mide-bağırsak sindirim sırasında toplam fenolik madde ve antosiyanin içeriği ile antioksidan, antihipertansif ve antidiyabetik aktivitelerindeki değişimin araştırılması
|
Mikrobiyal Kaynaklı Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitörü Eldesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 50.000,00, 27 Eylül 2018, 9 Haziran 2021
|
Topic
Son yıllarda tüketiciler, sağlık üzerine olumlu etkileri olan, hastalık riskini azaltıcı ve/veya yaşam süresini arttırmaya yönelik gıdaları tercih etmektedir. Bu duruma bağlı olarak, fizyolojik etkilere sahip doğal gıda bileşenlerinin elde edilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar önem kazanmaktadır. Kan basıncının düzenlenmesinde etkili olan anjiyotensin dönüştürücü enzimin (ADE) inhibisyonu hipertansiyon ve hipertansiyona bağlı hastalıkların kontrolünde rol oynamaktadır. ADE inhibitör peptidleri içeren bazı fonksiyonel gıdaların hipertansiyonun tedavisinde alternatif olarak veya ilave etki sağlamada kullanılabileceği de gösterilmiştir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda daha çok enzimatik hidroliz ile ADE inhibitörü biyoaktif peptid üretimi üzerinde çalışılmış olup bunların üretimi ve karakterizasyonu üzerinde durulmuştur. Bu projede, mikrobiyal fermantasyon ile mayalardan ADE inhibitörü biyoaktif peptid üretimi hedeflenmektedir. Bu amaçla mayaların ADE inhibitör madde üretim potansiyellerinin incelenmesi, üretici kültürlerin belirlenmesi, ADE inhibitör maddelerin üretilmesi ve biyoaktif peptidlerin saflaştırılması planlanmaktadır. Böylece doğal kaynaklı antihipertansif özellikte ADE inhibitör etkili metabolitlerin eldesi mümkün olacaktır. Projenin özgünlüğü üç farklı açıdan ortaya konabilir; ilk olarak mayalardan doğrudan mikrobiyal fermantasyon ile elde edilmesi planlanan ADE inhibitörü peptidler ile ilgili ülkemizde henüz kapsamlı bir çalışma ortaya konulamamıştır. İkinci olarak, ADE inhibitörü madde üretim potansiyeline sahip yerel izolatların tanımlanacak olması önemlidir. Üçüncü olarak yerel izolatların ürettiği ADE inhibitör peptidlerin gıdalarda fonksiyonel bileşen olarak kullanılması için spesifik, kolay ve ucuz bir şekilde üretiminin amaçlanması çalışmayı özgün kılmaktadır. Sonuç olarak, dışa bağımlılığın azaltılması ile ülke ekonomisine katkı sağlanması ve büyük ölçekte doğal ADE inhibitörü madde üretimi için önemli bir adım atılması planlanmaktadır.
|
Aksaray İlinde Yetişen Hünnap (Ziziphus jujuba) Meyvesinin Kabuk, İç (pulp) ve Çekirdek Fraksiyonlarının Toplam Fenolik ve Antosiyanin İçeriği ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.994,40, 19 Nisan 2018, 19 Nisan 2019
|
Topic
Aksaray İlinde Yetişen Hünnap (Ziziphus jujuba) Meyvesinin Kabuk, İç (pulp) ve Çekirdek Fraksiyonlarının Toplam Fenolik ve Antosiyanin İçeriği ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
|
Tıbbi Cihaz, Biyomalzemem ve Biyobenzer Ürünlerin Analizi için Biyolojik Kaakterizasyon LAboratuvarı Kurulması
Project Type : Ministry of Developmenty, Project Budget : ₺ 1.679.771,30, 14 Ocak 2017, 1 Haziran 2018
|
Topic
Biyolojik etkinlik analizlerinde yeni geliştirilen tibbi cihazlar, biyobenzer ve biyoürünlerin standartlara uygun analizlerinin yapılacağı biyolojik karakterizasyon laboratuvarının kurulması
|
“The Protection of Geographical Indications and Traditional Speciality Guaranteed in the European Union Law”
Project Type : European Union, Project Budget : € 11.510,00, 1 Eylül 2016, 31 Ağustos 2019
|
Topic
Proje, Erasmus Programı Jean Monnet Faaliyetleri Jean Monnet Modülü tarafından desteklenmektedir.
|
Yerel kaynaklar ve atıklardan doğal gıda katkı maddeleri ve ingredientleri üretimi
Project Type : Other Public Institutions (Excluding Higher Education Institutions), Project Budget : ₺ 1.453.000,00, 1 Eylül 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yerel Kaynaklar ve Atıklardan Gıda Katkı/Yardımcı Maddeleri Araştırma Uygulama Merkezi (Doğal Katkılar Mükemmeliyet Merkezi)
Project Type : Ministry of Developmenty, Project Budget : ₺ 1.498.099,81, 31 Ağustos 2015, 3 Mayıs 2017
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği Kavurma prosesinin hurma çekirdeği ununun ve kahvesinin antioksidan kapasitesi ve biyoyararlılık üzerine etkisi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 28 Şubat 2015, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiyede Satışa Sunulan Farklı Marka ve Türdeki Sakızların Gum Aroma Profilinin Belirlenmesi ve Temel Bileşen Analizi ile Karakterizasyonu
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 28 Şubat 2015, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye de yetişen bazı pancar türlerinden Beta vulgaris gıda boyası eldesi ve enkapsülasyonu
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 23 Ocak 2015, 15 Nisan 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Meyve Sularının Birlikte tüketiminin Antioksidan Aktivite ve Biyoyararlılık Üzerine Etkileri
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 30 Eylül 2014, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Arı Ürünleri Mükemmeliyeti Merkezi Projesi
Project Type : Ministry of Developmenty, Project Budget : ₺ 1.434.800,00, 1 Temmuz 2014, 30 Haziran 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Osmanlı Çileğinin Antioksidan Kapasitesinin ve Antioksidan Bileşenlerinin Tayini
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 9 Mayıs 2014, 15 Ocak 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bitkisel yağlarda epoksi yağ oluşumunun incelenmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 1 Ocak 2014, 18 Kasım 2016
|
Topic
Bitkisel yağlarda epoksi yağ oluşumunun incelenmesi üzerine peroksit tayini ve gaz kromatografisi analzilerinin gerçekleştirilmesi
z
|
Bazı Biyoaktif Bileşiklerin Stabiliteleri ve Biyoyararlılıklarının Nanoenkapsülasyon Yöntemi ile Arttırılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 33.850,00, 23 Eylül 2013, 23 Aralık 2015
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı tahıl unlarının ve nişasta kullanımının kek hamur reolojisi ve son ürün kalitesi üzerine etkileri
Project Type : Scientific Research Project Supported by Higher Education Institutions, Project Budget : ₺ 5.000,00, 18 Mayıs 2012, 18 Kasım 2016
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fonksiyonel İnstant Çay Geliştirilmesi ve Sağlık Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Project Type : TÜBİTAK Project, Project Budget : ₺ 10.000,00, 14 Mart 2011, 15 Eylül 2013
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
AnThocyanin and Polyhenol Bioactives for Health Enhancement Through Nutritional Advancement ATHENA
Project Type : European Union, Project Budget : € 2.402.111,00, 1 Temmuz 2010, 30 Haziran 2015
|
Topic
Gıda kaynaklarındaki antosiyaninlerin tanımlanması analizi sağlık üzerindeki etkilerinin belirlenmesi
|
COLORSPORE- New sources of natural, gastric stable food additives, colourant and novel functional foods
Project Type : European Union, Project Budget : € 4.102.563,00, 1 Haziran 2008, 30 Kasım 2011
|
Topic
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|