Türkiye'de yetişen Trabzon hurması (Diospyros kaki) ve kivi (Actinidia deliciosa) meyve kabuklarının bazı fizikokimyasal ve prebiyotik özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
AYŞENUR GÜN SEZEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı laktik asit bakterilerinden elde edilen postbiyotiklerin antioksidan kapasitesinin değerlendirilmesi ve postbiyotik içecek tasarlanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
LATİFE SAKALLI AKTÜRK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fruktofilik laktik asit bakterilerinin izolasyonu,karakterizasyonu ve uygun suşların kullanımı ile meyveye probiyotik fonksiyonellik kazandırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, Atatürk Üniversitesi, 2024
KÜBRA PURUTOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Geleneksel yoğurt izolatı Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus suşlarının GABA üretim yeteneklerinin belirlenmesi ve fonksiyonel yoğurt üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
GÖKTÜRK ERİKLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Görünür bölgede ışık uygulamasının hasat sonrası brokolilerin raf ömrü ve kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
DİREN DURAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
HPV kaynaklı siğil tedavisine yönelik etken madde yüklü nanofiber yamaların üretimi ve karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
SEMA NUR YILDIRIM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Characterization of glucansucrase from Leuconostoc mesenteroides YTU-40 and production of different oligosaccharides by acceptor reactions
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
SEVDA DERE
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Örnek bir çikolata işletmesinde HACCP sisteminin kurulması ve uygulanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
OKŞAN BİTİRMİŞ KARDEŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Su kefirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin ürettiği ekzopolisakkaritlerin karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
KADER KORKMAZ EDİŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Glukansükraz E81'de L933I-L935F mutasyonlarının üretilen glukan ve oligosakkaritlerin karakteristikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
HANDE GÖKCAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
FARKLI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TİP 2 EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE STARTER KÜLTÜR OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
MUSTAFA ŞAHİN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Güvem eriğinin biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi ve fonksiyonel ekmek üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
EZGİ METİN SAĞIR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı kaynaklardan elde edilen postbiyotiklerin karakterizasyonu ve fonksiyonel bileşen olarak kullanım olanakları
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
DİLARA YALMANCI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Probiyotik elma suyu üretimi ve tekno-fonksiyonel niteliklerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2023
ÖMER ERKİN KALFA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sorbus aucuparia yaprak ekstraktı kullanılarak gümüş ve selenyum bazlı nanopartikül üretimi ve fonksiyonel özelliklerinin değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
RABİA BAYAMAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Arı poleninin doğal fermantasyonu ile inovatif arı ekmeği geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
FATMANUR POYRAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Peynirlerde geç şişme etmeni clostridium türlerinin koruyucu laktik asit bakterileri ile engellenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
FATMA NUR DEMİRBAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kullanılmış kahve telvesinin fonksiyonel yumuşak şekerleme üretiminde değerlendirilebilirliği
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2022
TUĞÇE BOĞA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Alternan bazlı çinko nanopartikül üretimi ve fonksiyonel etkilerinin belirlenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2022
NUR YÜCEL KONT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Greyfurt, kamkat ve hünnap meyvelerinden elde edilen pektin ve 3 farklı modifiyesinin kimyasal kompozisyonun belirlenmesi ve MKN-45 hücre hattındaki sitotoksik etkilerinin tespiti
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2021
SELİME ÜSTÜN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fermente gıdalardan izole edilen aromatik mayalardan maya ekstraktı üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
FURKAN DEMİRGÜL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ekşi hamur izolatlarının GABA üretim ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi ve model gıda uygulamaları
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
ZÜHAL ALKAY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Çeşitli ticari kaynaklardan izole edilen saccharomyces cerevisiae var. boulardii'nin probiyotik özelliklerinin belirlenmesi ve dondurma üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
HAMZA GÖKTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Geleneksel yoğurtlardan izole edilen streptococcus thermophilus ve lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus izolatlarının moleküler tanımlanması ve endüstriyel öneme sahip özelliklerinin araştırılması
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2020
MELİKE VURMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Lactobacillus reuteri E81'de kodlanan glukansükraz ve glukanotransferaz enzimlerinin biyokimyasal karakterizasyonu, bu enzimler ile özgün prebiyotikoligosakkaritlerin üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2020
HÜMEYRA İSPİRLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin (LAB) probiyotik potansiyelinin belirlenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2020
YASEMİN KAYA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yabani kızamık (Berberis vulgaris L.) ve karamuk (Berberis crataegina DC.) meyvelerinin bazı fizikokimyasal özellikleri ile antioksidan ve antimikrobiyal kapasitesinin tespit edilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2019
ARZU YAŞAR EROĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kars kaşarının mikrobiyal forasının ön olgunlaştırma periyodu boyunca değişimi ve gelişimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2019
AYŞE YUVAŞEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yeni nesil teknikler kullanılarak hazırlanan propolis ekstraktlarının fitokimyasal özelliklerinin ve antioksidan kapasitelerinin karşılaştırılması
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2019
SABİHA KAYABAŞI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Geleneksel kefir danelerinden izole edilen laktik asit bakterileri ve mayaların tanımlanması ile bu mikroorganizmaların bazı fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2018
KÜBRA PURUTOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ekşi hamur ve ekşi hamur ekmeği üretiminde farklı tahıl tanelerinin fonksiyonel etkilerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2017
ZÜHAL ALKAY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ekşi Hamur ve Ekşi Hamur Ekmeği Üretiminde Farklı Tahıl Tanelerinin Fonksiyonel Etkilerinin İncelenmesi
2017
ZUHAL ALKAY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Erzincan tulum peynirinden laktik asit bakterilerinin (LAB) izolasyonu, moleküler metotlarla tanımlanması ve ekzopolisakkarit (EPS) üretim potansiyellerinin genetik olarak belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2016
HÜMEYRA İSPİRLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ekşi hamur kaynaklı bazı laktik asit bakterilerinin teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2016
FATMA NUR DEMİRBAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Erzincan Tulum Peynirinden Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu, mokelüler metotlarla tanımlanması ve ekzopolisakkarit(EPS) üretim potansiyellerinin genetik olarak belirlenmesi
HÜMEYRA İSPİRLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı kaynaklardan izole edilen Laktik Asit Bakterilerinin fonksiyonel özelliklerinin Belirlenmesi
FATMANUR DEMİRBAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|