Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
|
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HANDE YÜCE
|
Spirulina platensis'ten elde edilen biyoaktif peptitlerin enkapsülasyonu ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
EMİNE SİMGE KARLIĞA
|
Biberiye (Rosmarınus officinalis) ve üzüm çekirdeği (Vitis vinifera)'nın çikolatanın kristalizasyonuna, reolojik özelliklerine, raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
ÖZGE ÖZGEN
|
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE NUR GÜVEN
|
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
|
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
|
Fenolik Maddelerce Zengin Zeytinyağı İçeren Diyetin Yaşlanması Hızlandırılmış Fare Modelinde Antioksidan Etkiye Sahip Glutatyon, C Vitamini ve Ürik Asit Üzerine Etkisi
1. YABITED Bitkisel Yağ Kongresi, 12 Nisan 2012
BAYRAM BANU,ÖZÇELİK BERAAT
|
Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde Kullanılan Moleküler Spektroskopik Yöntemler ve Sensörler Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar
XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, 17 Mayıs 2017
APAK MUSTAFA REŞAT,DEMİRCİ ÇEKİÇ SEMA,ARDA AYŞEM,ÇELİK SALİHA ESİN,BEKDEŞER BURCU,BENER MUSTAFA,TÜTEM ESMA,SÖZGEN BAŞKAN KEVSER,ÖZYÜREK MUSTAFA,GÜÇLÜ KUBİLAY,TUFAN AYŞE NUR,ÖZTÜRK BİRSEN,BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,ÖZYURT DİLEK,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,HIZAL YÜCESOY FEHİME JÜLİDE
|
Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde Kullanılan Moleküler Spektroskopik Yöntemler ve Sensörler Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar
XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, yalova/TÜRKİYE, 17 Mayıs 2017, s. 1-3
APAK MUSTAFA REŞAT,DEMİRCİ ÇEKİÇ SEMA,ARDA AYŞEM,ÇELİK SALİHA ESİN,BEKDEŞER BURCU,BENER MUSTAFA,TÜTEM ESMA,SÖZGEN BAŞKAN KEVSER,ÖZYÜREK MUSTAFA,GÜÇLÜ KUBİLAY,TUFAN AYŞE NUR,ÖZTÜRK BİRSEN,BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,ÖZYURT DİLEK,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,HIZAL YÜCESOY FEHİME JÜLİDE
|
Enzim Uygulamasının Siyah Üzüm ve Ahududu Sularının Kimyasal Özellikleri, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Toplam Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
|
Mor Lahana, Havuç ve Brokoli İçeren Fonksiyonle Sebze Cipsi Üretimi ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması
Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016
ÇATALKAYA GİZEM,CEYLAN FATMA DUYGU,YÜCE HANDE,ÖZÇELİK BERAAT
|
Comparative evaluation of Fe III reducing power based antioxidant capacity assays in the presence of phenanthroline batho phenanthroline tripyridyltriazine FRAP and ferricyanide reagents
Talanta, Vol. 72, No. 3, Mayıs 2007, s. 1157-1165, ISSN: 00399140
BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,GÜÇLÜ KUBİLAY,TOR İZZET,APAK MUSTAFA REŞAT
|
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Aralık 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ DERYA
|
Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde Kullanılan Moleküler Spektroskopik Yöntemler ve Sensörler Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar
XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, 17 Mayıs 2017
APAK MUSTAFA REŞAT,DEMİRCİ ÇEKİÇ SEMA,ARDA AYŞEM,ÇELİK SALİHA ESİN,BEKDEŞER BURCU,BENER MUSTAFA,TÜTEM ESMA,SÖZGEN BAŞKAN KEVSER,ÖZYÜREK MUSTAFA,GÜÇLÜ KUBİLAY,TUFAN AYŞE NUR,ÖZTÜRK BİRSEN,BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,ÖZYURT DİLEK,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,HIZAL YÜCESOY FEHİME JÜLİDE
|
Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde Kullanılan Moleküler Spektroskopik Yöntemler ve Sensörler Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar
XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, yalova/TÜRKİYE, 17 Mayıs 2017, s. 1-3
APAK MUSTAFA REŞAT,DEMİRCİ ÇEKİÇ SEMA,ARDA AYŞEM,ÇELİK SALİHA ESİN,BEKDEŞER BURCU,BENER MUSTAFA,TÜTEM ESMA,SÖZGEN BAŞKAN KEVSER,ÖZYÜREK MUSTAFA,GÜÇLÜ KUBİLAY,TUFAN AYŞE NUR,ÖZTÜRK BİRSEN,BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,ÖZYURT DİLEK,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,HIZAL YÜCESOY FEHİME JÜLİDE
|
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
Püskürtmeli kurutma işleminin meyve suyu konsantrelerinin fenolik madde içeriğine ve antioksidan aktivitesine etkisi
GIDA, Vol. 42, No. 3, Şubat 2017, s. 297-304, ISSN: 1300-3070
CAN KARAÇA ASLI,BAŞKAYA HAKAN,GÜZEL ÖNDER,AK MEHMET
|
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Ekim 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
|