ARAMA SONUÇLARI

Toplam 46 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

Antep fıstığının kavrulma koşullarının Antep fıstığı yağının antioksidan özelliklerine etkisi
2. Yabited Bitkisel Yağ Kongresi, 7 Mayıs 2015
KIBICI DUYGU,KAHVECİ DERYA
Enzim uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne/TÜRKİYE, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ DERYA
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
Chemical Composition, Biological Activity, and Health-Promoting Effects of Withania somnifera for Pharma-Food Industry Applications
Journal of Food Quality, Vol. 2021, Ocak 2021, ISSN: 0146-9428
SHARİFİ-RAD JAVAD, QUİSPE CRİSTİNA, AYATOLLAHİ SEYED ABDULMAJİD, KOBARFARD FARZAD, STANİAK MARİOLA, STĘPİEŃ ANNA, CZOPEK KATARZYNA, SEN SURJİT, ACHARYA KRİSHNENDU, MATTHEWS KARL R., ŞENER BİLGE, DEVKOTA HARİ PRASAD, KIRKIN GÖZÜKIRMIZI CELALE, ÖZÇELİK BERAAT, VİCTORİANO MONTSERRAT, MARTORELL MİQUEL, SULERİA HAFİZ ANSAR RASUL, ALSHEHRİ MOHAMMED M., CHANDRAN DEEPAK, KUMAR MANOJ, CRUZ-MARTİNS NATÁLİA, CHO WİLLİAM C.
Anadolu Arı Ekmeğinin Antioksidan Aktiviteleri, Alifatik Organik Asit Ve Şeker İçerikleri: Temel Bileşen Analizi İle Karakterizasyonu
XXI. Kromatografi Kongresi, Aydın/TÜRKİYE, 14 Haziran 2023
KALAYCIOĞLU ZEYNEP, DEMİR KANBUR ESRA, KOLAYLI SEVGİ, BERKER FATMA BEDİA
Zeynep Kalaycıoğlu Özet Bildiri
Püskürtmeli kurutma işleminin meyve suyu konsantrelerinin fenolik madde içeriğine ve antioksidan aktivitesine etkisi
GIDA, Vol. 42, No. 3, Şubat 2017, s. 297-304, ISSN: 1300-3070
CAN KARAÇA ASLI,BAŞKAYA HAKAN,GÜZEL ÖNDER,AK MEHMET
Aslı Can Karaça Özgün Makale
Comparing the antioxidant properties, sugar and mineral compositions of Turkish sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries and pomaces
IFT20 Annual Meeting, Chicago/AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, 12 Temmuz 2020
CEYLAN FATMA DUYGU, ARAS PERK ALİYE, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
Dilara Nur Dikmetaş Özgün Makale
1.2-Bis(o-morfolinofenoksi)etan molekülünün antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi
5. İlaç kimyası ilaç etkin maddesi tasarımı, sentezi, üretimi ve standardizasyonu kongresi, Antalya/TÜRKİYE, 30 Mart 2017
YAPAR GÖNÜL
Gönül Yapar Özet Bildiri
Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde Kullanılan Moleküler Spektroskopik Yöntemler ve Sensörler Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar
XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, yalova/TÜRKİYE, 17 Mayıs 2017, s. 1-3
APAK MUSTAFA REŞAT,DEMİRCİ ÇEKİÇ SEMA,ARDA AYŞEM,ÇELİK SALİHA ESİN,BEKDEŞER BURCU,BENER MUSTAFA,TÜTEM ESMA,SÖZGEN BAŞKAN KEVSER,ÖZYÜREK MUSTAFA,GÜÇLÜ KUBİLAY,TUFAN AYŞE NUR,ÖZTÜRK BİRSEN,BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,ÖZYURT DİLEK,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,HIZAL YÜCESOY FEHİME JÜLİDE
Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde Kullanılan Moleküler Spektroskopik Yöntemler ve Sensörler Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar
XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, 17 Mayıs 2017
APAK MUSTAFA REŞAT,DEMİRCİ ÇEKİÇ SEMA,ARDA AYŞEM,ÇELİK SALİHA ESİN,BEKDEŞER BURCU,BENER MUSTAFA,TÜTEM ESMA,SÖZGEN BAŞKAN KEVSER,ÖZYÜREK MUSTAFA,GÜÇLÜ KUBİLAY,TUFAN AYŞE NUR,ÖZTÜRK BİRSEN,BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,ÖZYURT DİLEK,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,HIZAL YÜCESOY FEHİME JÜLİDE
Comparative evaluation of Fe III reducing power based antioxidant capacity assays in the presence of phenanthroline batho phenanthroline tripyridyltriazine FRAP and ferricyanide reagents
Talanta, Vol. 72, No. 3, Mayıs 2007, s. 1157-1165, ISSN: 00399140
BERKER ÇETİN KADRİYE IŞIL,GÜÇLÜ KUBİLAY,TOR İZZET,APAK MUSTAFA REŞAT
Enzim Uygulamasının Siyah Üzüm ve Ahududu Sularının Kimyasal Özellikleri, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Toplam Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
Gizem Çatalkaya Özet Bildiri
Fonksiyonel Bileşen (Yağ, İnülin) İlavesinin Domates Sosundaki Karotenlerin in vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem2018), Ankara/TÜRKİYE, 26 Nisan 2018
TOMAŞ MERVE, SAĞDIÇ OSMAN, ÇATALKAYA GİZEM, KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Mor Lahana, Havuç ve Brokoli İçeren Fonksiyonle Sebze Cipsi Üretimi ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması
Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016
ÇATALKAYA GİZEM,CEYLAN FATMA DUYGU,YÜCE HANDE,ÖZÇELİK BERAAT
Gizem Çatalkaya Özet Bildiri
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Ekim 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
Gizem Çatalkaya Özgün Makale
Gaziantep yöresine ait Sızma zeytin yağlarının Bazı karakteristik özellikleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi, 2 Ekim 2016
ULUATA SİBEL,ALTUNTAŞ ÜMİT,ÖZÇELİK BERAAT,ABİDİN TATLI
Beraat Günşar Özet Bildiri
Fenolik Maddelerce Zengin Zeytinyağı İçeren Diyetin Yaşlanması Hızlandırılmış Fare Modelinde Antioksidan Etkiye Sahip Glutatyon, C Vitamini ve Ürik Asit Üzerine Etkisi
1. YABITED Bitkisel Yağ Kongresi, 12 Nisan 2012
BAYRAM BANU,ÖZÇELİK BERAAT
Beraat Günşar Özet Bildiri

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930