ARAMA SONUÇLARI

Toplam 57 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

Bayrampaşa’ Enginarının Farklı Kısımlarının Toplam Fenol ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
INSAC NATURAL and HEALTH SCIENCE, 22 Mayıs 2020
KAYAHAN SEDA,SALOĞLU DERTLİ DİDEM
Didem Saloğlu Dertli Tam metin bildiri
1,5-Bis(o-morfoklinofenoksi)-3-oksapentan molekülünün antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi
IVEK 3rd International convention of pharmaceuticalsand pharmacies, İstanbul/TÜRKİYE, 26 Nisan 2017
YAPAR GÖNÜL
Gönül Yapar Özet Bildiri
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
NAZMİYE AVCI
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA KADAKAL
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
TUBA ÖZTAN
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği; kavurma prosesinin hurma çekirdeği unu ve hurma çekirdeği kahvesinin antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HATİCE MERVE KILIÇ
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
YASEMİN ŞENGÜL
Fatma Ebru Fıratlıgil Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
PINAR YAĞCIOĞLU
Fatma Ebru Fıratlıgil Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Turna yemişi, zerdeçal ve çilek meyvelerinin antioksidan özelliklerinin hesaplamalı kimya yöntemleri ile incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Sakarya Üniversitesi, 2019
ELÇİM AYŞAKAR
Vildan Enisoğlu Atalay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Fındık bitkisinin antioksidan aktivitesinin hesaplamalı kimya yöntemleri ile tespit edilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Üsküdar Üniversitesi, 2020
İBRAHİM BARIŞ ÖLÜÇ
Vildan Enisoğlu Atalay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Bitkisel Kaynaklı Bazı Maddelerin Antioksidan Aktivitelerinin Hesaplamalı Bir Yaklaşım ile Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
YEŞİM AYIK
Vildan Enisoğlu Atalay Tez Yüksek Lisans Devam Ediyor
Yeni nesil teknikler kullanılarak hazırlanan propolis ekstraktlarının fitokimyasal özelliklerinin ve antioksidan kapasitelerinin karşılaştırılması
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bayburt Üniversitesi, 2019
SABİHA KAYABAŞI
Enes Dertli Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı laktik asit bakterilerinden elde edilen postbiyotiklerin antioksidan kapasitesinin değerlendirilmesi ve postbiyotik içecek tasarlanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
LATİFE SAKALLI AKTÜRK
Enes Dertli Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Anadolu arı sütlerinde şeker ve organik asit içeriklerinin kapiler elektroforez ile tayini ve antioksidan aktivite araştırması
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
ÜLKÜ NİDA ÇOLAK
Zeynep Kalaycıoğlu Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
BİTKİSEL KAYNAKLI GIDA ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN EKSTRAKTLARIN ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
YAĞMUR KÜÇÜKDUMAN
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler Tez Yüksek Lisans Devam Ediyor
Sumaktan Metal Oksitlerin Biyosentezi ve Sumaktan Aktif Karbon Sentezlenmesi: Karakterizasyonu, Fotokatalitik, Antioksidan, Antimikrobiyal ve Süper Kapasitör Özelliklerinin Belirlenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Batman Üniversitesi, 2021
HAMDİYE MALTAŞ
Ömer Şahin Tez Yüksek Lisans Devam Ediyor
Farklı pişirme yöntemlerinin siyah pirincin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
GİZEM SAVAŞ
Neşe Şahin Yeşilçubuk Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Et ürünlerinde kullanılan bazı baharatların antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
BELGİN ARIN
Gürbüz Güneş Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Minimum işlenmiş marullarda antioksidan bileşenlerin değişiminin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
GÖZDE DOĞAN
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HANDE YÜCE
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930