ARAMA SONUÇLARI

Toplam 65 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

Bayrampaşa’ Enginarının Farklı Kısımlarının Toplam Fenol ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
INSAC DOĞA VE SAĞLIK BİLİMLERİ, 22 Mayıs 2020
KAYAHAN SEDA,SALOĞLU DERTLİ DİDEM
Didem Saloğlu Dertli Tam metin bildiri
Domatesin Gelişimi Sırasında Antioksidan Bileşiklerinde Meydana Gelen Değişimler
Akademik Gıda Dergisi, No. 8,1, 2010, s. 44
ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA,BOYACIOĞLU DİLEK
Esra Çapanoğlu Güven Özgün Makale
Çaya Bal Katılmasının Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Aktivite Üzerine Etkisi
Gıda Teknolojisi, No. 15, 2, 2011, s. 86-90
ÇAPANOĞLU ESRA
Esra Çapanoğlu Güven Özgün Makale
Meyve Suyuna İşleme Sırasında Antioksidan Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
Gıda Teknolojisi, No. 16, 2, 2012, s. 100-104
ÇAPANOĞLU ESRA
Esra Çapanoğlu Güven Özgün Makale
ERKENCE ÇEŞİDİNE HURMA ZEYTİNİ AİT SIZMA ZEYTINYAĞLARININFENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN BELİRLENMESİ
YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, 7 Mayıs 2015
ALTUNTAŞ ÜMİT,ULUATA SİBEL,ÖZÇELİK BERAAT
1,5-Bis(o-morfoklinofenoksi)-3-oksapentan molekülünün antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi
IVEK 3rd International convention of pharmaceuticalsand pharmacies, İstanbul/TÜRKİYE, 26 Nisan 2017
YAPAR GÖNÜL
Gönül Yapar Özet Bildiri
Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
YASEMİN ŞENGÜL
Fatma Ebru Fıratlıgil Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
PINAR YAĞCIOĞLU
Fatma Ebru Fıratlıgil Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Türkiye'de yaygın olarak tüketilen kuru kırmızı meyvelerin içerdiği antioksidan maddelerin biyoerişilebilirliğinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
BUKET SAĞBASAN
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HANDE YÜCE
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Minimum işlenmiş marullarda antioksidan bileşenlerin değişiminin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
GÖZDE DOĞAN
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
NAZMİYE AVCI
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE NUR GÜVEN
Filiz Altay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği; kavurma prosesinin hurma çekirdeği unu ve hurma çekirdeği kahvesinin antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HATİCE MERVE KILIÇ
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
TUBA ÖZTAN
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Biberiye (Rosmarınus officinalis) ve üzüm çekirdeği (Vitis vinifera)'nın çikolatanın kristalizasyonuna, reolojik özelliklerine, raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
ÖZGE ÖZGEN
Filiz Altay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA KADAKAL
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Türkiye'deki yenilebilir soğansı bitkilerin toplam antioksidan içeriklerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
BİNNUR GÖÇ
Birsen Öztürk Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Kırkkilit (Equisetum arvense) ve kurtpençesi (Lycopodium clavatum) bitki türlerinin toplam antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
FATİH KAR
Birsen Öztürk Tez Yüksek Lisans Tamamlandı

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930