Gıda Endüstrisinde Termostabil Enzim Geliştirilmesi
Gıda Teknolojisi, 2009
GÜL-KARAGÜLER NEVİN
|
ANTARKTIKA'DAN İZOLE EDILEN BUZULLARDAN SOĞUK AKTIF ENZIM ÜRETIMI VE OPTIMIZASYONU
7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu, 4 Aralık 2023
NEŞE ÖZCAN GAMZE,GENCELİ GÜNER FATMA ELİF
|
ANTARKTIKA'DAN İZOLE EDILEN BUZULLARDAN SOĞUK AKTIF ENZIM ÜRETIMI VE OPTIMIZASYONU
7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu, 4 Aralık 2023
NEŞE ÖZCAN GAMZE,GENCELİ GÜNER FATMA ELİF
|
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Heterologous expression and characterization of a high redox potential laccase from Coriolopsis polyzona MUCL 38443
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY, Vol. 41, Nisan 2017, s. 278-291, ISSN: 13000152
PİNAR ORKUN,TAMERLER BEHAR CANDAN,KARATAŞ AYTEN
|
Biyolojik ve Kimyasal Harp Maddelerine Karşı Enzim Esaslı Temizleyiciler
NBC Sempozyumu, 2006
GÜL-KARAGÜLER NEVİN
|
SOĞUKTA AKTİF VE EŞ ZAMANLI ÇOKLU ENZİM ÜRETİM YÖNTEMİ
2021
BERAAT ÖZÇELİK,FUNDA KARBANCIOĞLU GÜVEN,CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde önemli rol oynayan monoamin oksidaz enzim (mao) inhibitörlerin bilgisayar destekli yöntemler kullanılarak tasarlanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
YUSUF SERHAT İŞ
|
Yerel maya kültürlerinin anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü üretme potansiyellerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BETÜL ORHAN
|
Hiyalüronik asit esaslı mikro/nano boyutlu antibakteriyel ilaç taşıyıcı sistemlerin geliştirilmesi, enzim ve pH'a duyarlılıklarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
GÜLŞAH BAKIRDÖĞEN
|
üzüm çekirdeklerinden enzim destekli sulu ekstraksiyon yöntemi ile yağ elde
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
MEHMET AKİF KILIÇ ARSLAN
|
Endüstriyel havuç suyu atıklarından enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon ile gıda bileşeni üretilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
YASEMİN DEMİR
|
Nar kabuğundan enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile fenolik madde ve pektin elde edilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEYNEP MERVE KAHVECİ
|
Morina karaciğer yağından enzimatik hidroliz ile DHA'nın zenginleştirilmesinde enzim miktarı ve sürenin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
TUBA YAŞAR
|
İç ortam havasından biyoaerosol giderimi için enzim katkılı antibakteriyel nanolif filtrelerin geliştirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
BURÇİN BAŞŞAHİNOĞLU
|
Susam küspesinden ultrason ve enzim destekli protein ekstraksiyonu
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
AYŞEGÜL AKBAĞ
|
Çapraz Bağlanma ile Lipaz İmmobilizasyonunda Silan, Enzim ve Gluteraldehit Konsantrasyonlarının Etkisi
30. ULUSAL KİMYA KONGRESİ, Gazimağusa/KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, 5 Kasım 2018
KAPTAN YASEMİN,AKKULAK MELTEM,GÜVENİLİR FATOŞ YÜKSEL
|
Farklı kaynaklardan izole edilen mikroorganizmaların enzim üretim potansiyellerinin belirlenmesi
Gıda Metabolizma ve Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016, s. 116
DAŞKAYA DİKMEN CEREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
|
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Ekim 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
|