Gıda Endüstrisinde Termostabil Enzim Geliştirilmesi
Gıda Teknolojisi, 2009
GÜL-KARAGÜLER NEVİN
|
ANTARKTIKA'DAN İZOLE EDILEN BUZULLARDAN SOĞUK AKTIF ENZIM ÜRETIMI VE OPTIMIZASYONU
7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu, 4 Aralık 2023
NEŞE ÖZCAN GAMZE,GENCELİ GÜNER FATMA ELİF
|
ANTARKTIKA'DAN İZOLE EDILEN BUZULLARDAN SOĞUK AKTIF ENZIM ÜRETIMI VE OPTIMIZASYONU
7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu, 4 Aralık 2023
NEŞE ÖZCAN GAMZE,GENCELİ GÜNER FATMA ELİF
|
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Heterologous expression and characterization of a high redox potential laccase from Coriolopsis polyzona MUCL 38443
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY, Vol. 41, Nisan 2017, s. 278-291, ISSN: 13000152
PİNAR ORKUN,TAMERLER BEHAR CANDAN,KARATAŞ AYTEN
|
Biyolojik ve Kimyasal Harp Maddelerine Karşı Enzim Esaslı Temizleyiciler
NBC Sempozyumu, 2006
GÜL-KARAGÜLER NEVİN
|
SOĞUKTA AKTİF VE EŞ ZAMANLI ÇOKLU ENZİM ÜRETİM YÖNTEMİ
2021
BERAAT ÖZÇELİK,FUNDA KARBANCIOĞLU GÜVEN,CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Susam küspesinden ultrason ve enzim destekli protein ekstraksiyonu
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
AYŞEGÜL AKBAĞ
|
Nar kabuğundan enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile fenolik madde ve pektin elde edilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEYNEP MERVE KAHVECİ
|
Endüstriyel havuç suyu atıklarından enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon ile gıda bileşeni üretilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
YASEMİN DEMİR
|
Hiyalüronik asit esaslı mikro/nano boyutlu antibakteriyel ilaç taşıyıcı sistemlerin geliştirilmesi, enzim ve pH'a duyarlılıklarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
GÜLŞAH BAKIRDÖĞEN
|
Yerel maya kültürlerinin anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü üretme potansiyellerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BETÜL ORHAN
|
Nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde önemli rol oynayan monoamin oksidaz enzim (mao) inhibitörlerin bilgisayar destekli yöntemler kullanılarak tasarlanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
YUSUF SERHAT İŞ
|
Morina karaciğer yağından enzimatik hidroliz ile DHA'nın zenginleştirilmesinde enzim miktarı ve sürenin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
TUBA YAŞAR
|
üzüm çekirdeklerinden enzim destekli sulu ekstraksiyon yöntemi ile yağ elde
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
MEHMET AKİF KILIÇ ARSLAN
|
İç ortam havasından biyoaerosol giderimi için enzim katkılı antibakteriyel nanolif filtrelerin geliştirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
BURÇİN BAŞŞAHİNOĞLU
|
QUANTUM CLUSTER APPROACH TO DEACETYLATION REACTION MECHANISMOF OACETYLPEPTIDOGLYCAN ESTERASE,
11EuCOTCC (11 European Conference on Theoretical and Computational Chemistry, 4 Eylül 2017
AKSAKAL ZEYNEP,TATAROĞLU MUAMMER MELİN,SUNGUR FETHİYE AYLİN,TÜZÜN NURCAN
|
Yeni Monoaminoksidaz Enzim (MAO) İnhibitörlerinin Çok Boyutlu Moleküler Modelleme Yöntemleri ile Tasarlanması
3. Hesaplamalı Kimya Kongresi, Ankara/TÜRKİYE, 12 Ekim 2017
İŞ YUSUF SERHAT,AKSOYDAN BUSECAN,DURDAĞI SERDAR,YURTSEVER MİNE
|
Enzim uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne/TÜRKİYE, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ DERYA
|