Karadut püresi ilaveli sütten yoğurt eldesinde fermentasyonun fenolik madde miktarı, in-vitro biyoerişebilirlik ve fiziksel özellikler üzerindeki etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
NİHAL DURMUŞ
|
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
TUBA ÖZTAN
|
Nar, ayva ve elma sularında fenolik bileşiklerin HPLC ve LC-MS/MS ile incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
MÜRÜVVET KARAKAPLAN
|
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
NAZMİYE AVCI
|
Elma kabuklarından elde edilen fenolik bileşiklerin lipozom ile enkapsülasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EVREN DEMİRCAN
|
Bozanın farklı hammaddeler kullanılarak üretilmesinin fenolik içeriğine ve kalitesine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
İJLAL BERKTAŞ
|
Nar sularında tağşiş tespiti için fenolik madde profilinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EKİN ONGAN
|
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
|
Nar kabuğundan enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile fenolik madde ve pektin elde edilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEYNEP MERVE KAHVECİ
|
Fenolik bağlayıcı kullanılarak sentezlenen hidroksiapatit-jelatin kompozit malzemesinin karakterizasyonu ve ilaç salım profilinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
IRMAK BAŞER GÜMÜŞ
|
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA KADAKAL
|
Farklı pişirme yöntemlerinin siyah pirincin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
GİZEM SAVAŞ
|
PROPOLİSİN FENOLİK EKSTRAKTININ LİPOZOMAL ENKAPSÜLASYONU VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
BÜŞRA KEVŞEK
|
Atom transfer radikal polimerizasyon sisteminde kullanılmak üzere fenolik bipiridin sentezi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
DUYGU SÖNMEZ
|
Nar Sularında Tağşiş Tespiti İçin Fenolik Madde Profilinin İncelenmesi
Gıda, Metabolizma & Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016
EKİN ONGAN,ÖZKAN GÜLAY,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
|
Bazı Fenolik Bileşiklerin Yoğunluk Fonksiyonu Yöntemi ile Antioksidan Aktivitelerinin Tayin Edilmesi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Vol. 23, No. 2019, Mart 2019, s. 139-146, ISSN: 1308-6529
ENİSOĞLU ATALAY VİLDAN,OCAK HATİCE
|
Püskürtmeli kurutma işleminin meyve suyu konsantrelerinin fenolik madde içeriğine ve antioksidan aktivitesine etkisi
GIDA, Vol. 42, No. 3, Şubat 2017, s. 297-304, ISSN: 1300-3070
CAN KARAÇA ASLI,BAŞKAYA HAKAN,GÜZEL ÖNDER,AK MEHMET
|
Fenolik Maddelerce Zengin Zeytinyağı İçeren Diyetin Yaşlanması Hızlandırılmış Fare Modelinde Antioksidan Etkiye Sahip Glutatyon, C Vitamini ve Ürik Asit Üzerine Etkisi
1. YABITED Bitkisel Yağ Kongresi, 12 Nisan 2012
BAYRAM BANU,ÖZÇELİK BERAAT
|
Evolutionary Engineering of Resistance to Phenolic Compounds in Saccharomyces cerevisiae
6th Conference on Physiology of Yeasts and Filamentous Fungi, PYFF6, Lizbon/PORTEKİZ, 11 Temmuz 2016
HACISALİHOĞLU BURCU,YETİŞ ÖZGE,İPEK YETKİN,ÇAKAR ZEYNEP PETEK
|
Yulaf Ekmeği Üretim Aşamalarının Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktiviteye Etkisi
Food and Health, Vol. 5, No. 1, Ekim 2019, s. 48-63, ISSN: 2149-0473
TOPÇU BERNA, TACER CABA ZEYNEP, ERDİL DİLARA
|