ARAMA SONUÇLARI

Toplam 24 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

Nar Sularında Tağşiş Tespiti İçin Fenolik Madde Profilinin İncelenmesi
Gıda, Metabolizma & Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016
ONGAN EKİN,ÖZKAN GÜLAY,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Gülay Özkan Özet Bildiri
Nar, ayva ve elma sularında fenolik bileşiklerin HPLC ve LC-MS/MS ile incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
MÜRÜVVET KARAKAPLAN
Mustafa Özcan Tez Doktora Tamamlandı
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
NAZMİYE AVCI
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA KADAKAL
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Bozanın farklı hammaddeler kullanılarak üretilmesinin fenolik içeriğine ve kalitesine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
İJLAL BERKTAŞ
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
TUBA ÖZTAN
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Elma kabuklarından elde edilen fenolik bileşiklerin lipozom ile enkapsülasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EVREN DEMİRCAN
Beraat Özçelik Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Taze ve ticari vişne sularının (Prunus Cerasus) toplam antosiyanin, toplam fenolik ve şeker miktarlarının tayini ve karşılaştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ESİN KAFTANOĞLU
Fatma Bedia Berker Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Fenolik bağlayıcı kullanılarak sentezlenen hidroksiapatit-jelatin kompozit malzemesinin karakterizasyonu ve ilaç salım profilinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
IRMAK BAŞER GÜMÜŞ
Gülhayat Saygılı Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Farklı pişirme yöntemlerinin siyah pirincin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
GİZEM SAVAŞ
Neşe Şahin Yeşilçubuk Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Atom transfer radikal polimerizasyon sisteminde kullanılmak üzere fenolik bipiridin sentezi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
DUYGU SÖNMEZ
Okan Sirkecioğlu Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Karadut püresi ilaveli sütten yoğurt eldesinde fermentasyonun fenolik madde miktarı, in-vitro biyoerişebilirlik ve fiziksel özellikler üzerindeki etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
NİHAL DURMUŞ
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Nar sularında tağşiş tespiti için fenolik madde profilinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EKİN ONGAN
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ASLI GÜZEL
Esra Çapanoğlu Güven Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Enzim Uygulamasının Siyah Üzüm ve Ahududu Sularının Kimyasal Özellikleri, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Toplam Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
Gizem Çatalkaya Özet Bildiri
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Ekim 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
Gizem Çatalkaya Özgün Makale
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Aralık 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ DERYA
Nar Sularında Tağşiş Tespiti İçin Fenolik Madde Profilinin İncelenmesi
Gıda, Metabolizma & Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016
EKİN ONGAN,ÖZKAN GÜLAY,ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Esra Çapanoğlu Güven Özet Bildiri
Evolutionary Engineering of Resistance to Phenolic Compounds in Saccharomyces cerevisiae
6th Conference on Physiology of Yeasts and Filamentous Fungi, PYFF6, Lizbon/PORTEKİZ, 11 Temmuz 2016
HACISALİHOĞLU BURCU,YETİŞ ÖZGE,İPEK YETKİN,ÇAKAR ZEYNEP PETEK
Püskürtmeli kurutma işleminin meyve suyu konsantrelerinin fenolik madde içeriğine ve antioksidan aktivitesine etkisi
GIDA, Vol. 42, No. 3, Şubat 2017, s. 297-304, ISSN: 1300-3070
CAN KARAÇA ASLI,BAŞKAYA HAKAN,GÜZEL ÖNDER,AK MEHMET
Aslı Can Karaça Özgün Makale

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930