Soğutma sistemi entegre edilmiş yeni nesil döner pişirme ünitesinin döner kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi
Proje Tipi : Özel Kuruluşlar, 29 Aralık 2022, 30 Ocak 2024
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gıda Ambalaj Filmlerinin Çift Taraflı Dezenfeksiyonunda Dielektrik Bariyer Deşarj(Dbd) Koronalı Soğuk Plazma Uygulaması
Proje Bütçesi : ₺ 850.135,00, 1 Mayıs 2021, 1 Mayıs 2023
|
Konu
Uluslararası MANUNET III (2. Aşama) çağrı kapsamında desteklenmiştir. Projenin Manunet numarası ve kısa adı (acronym) MNET20/NMCS-3742 r ve PlasmaPack'tır.
Projenin Manunet koordinatörü Romanya'dan Dr. Dragos-George Astanei, projenin Türkiye koordinatörü ve yürütücüsü İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr Gürbüz Güneş. Projenin Türkiye ortakları İstanbul Teknik Ünivevrsitesi vev Poşetsan A.Ş., Romanya ortakları ise "Gheorghe Asachi" Technical University of Iasi ve ProSupport Consulting SRL dir. Projenin Türkiye ortakları ve çalışmaları Tübitak-UIDB tarafından 120N835 nolu proje ile desteklenmiştir.
|
Farklı ambalaj bariyer özelliklerinin çeşitli gıdaların kalitesi ve raf ömürleri üzerine etkisinin araştırılması
Proje Tipi : Özel Kuruluşlar, 10 Aralık 2019, 17 Mart 2022
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
MediTeks- Medikal Tekstiller Ar-Ge Merkezi
Proje Tipi : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), Proje Bütçesi : ₺ 1.200.000,00, 12 Ekim 2018, 12 Mart 2020
|
Konu
MediTeks- Medikal Tekstiller Ar-Ge Merkezi
|
Kesikli Reaktörde Galaktooligosakkarit Sentezini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi ve Sürecin Optimizasyonu
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 19.894,00, 29 Kasım 2017, 12 Temmuz 2021
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
ultraviyole ışınlamanın üzümsü meyvelerin kalitesi üzerine etkisinin araştırılması
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 9 Kasım 2017, 14 Ocak 2019
|
Konu
yeni gıda işleme teknolojileri
|
Fındık kavurma prosesinin kalite parametreleri açısından optimizasyonu
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 29 Mart 2016, 3 Eylül 2018
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Taze meyve ve sebze ürünlerinin modifiye atmosferde ambalajlanmasına yönelik sıcaklığa daha duyarlı gaz geçirgenliğine sahip ambalaj filmi geliştirilmesi
Proje Bütçesi : ₺ 585.112,00, 15 Kasım 2015, 15 Nisan 2019
|
|
Yerel Kaynaklar ve Atıklardan Gıda Katkı/Yardımcı Maddeleri Araştırma Uygulama Merkezi (Doğal Katkılar Mükemmeliyet Merkezi)
Proje Tipi : Kalkınma Bakanlığı, Proje Bütçesi : ₺ 1.498.099,81, 31 Ağustos 2015, 3 Mayıs 2017
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye de Gıda Sanayiinde AR GE çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 23 Ocak 2015, 4 Mart 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye de Gıda Sanayiinde AR GE çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 15 Ocak 2015, 15 Ocak 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Baharatlarn Ozon ve Ultraviyole Işınlar ile Sterilizasyonu
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 3 Temmuz 2014, 13 Ocak 2015
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Baharatlarn Ozon Ultraviyole Işınlar ile Sterilizasyonu
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 3 Temmuz 2014, 13 Ocak 2015
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Taze Meyve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Paketlenmesine Yönelik Ambalaj Malzemesi Geliştirme
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 11 Mart 2014, 18 Kasım 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Taze Meyve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Paketlenmesine Yönelik Ambalaj Malzemesi Geliştirme
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 15.000,00, 11 Mart 2014, 18 Kasım 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Baharatların Işınlanmasında Kullanılan Gama Işınlama Yönteminin Baharatların Kalitesine Etkileri
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 16 Ocak 2012, 4 Mart 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultraviyole ışınların baharatların sterilizasyonu ve kalitesi üzerine etkileri
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 16 Ocak 2012, 4 Mart 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
AnThocyanin and Polyğhenol Bioactives for Health Enhancement Through Nutritional Advancement ATHENA
Proje Tipi : Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2010, 30 Haziran 2015
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultrases İşleminin Fermente Süt İçeceği Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ, Proje Bütçesi : ₺ 2.481.800,00, 1 Haziran 2010, 1 Ekim 2012
|
|
AnThocyanin and polyphenol bioactives for health enhancement through nutritional advancement
Proje Tipi : Avrupa Birliği, 1 Mayıs 2010, 1 Mayıs 2014
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İstanbul Teknik Üniversitesi-Modifiye Atmosferde Ambalajlamanın Etli Mantının Kalitesi Üzerine Etkileri
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 1 Ocak 2010, 10 Şubat 2011
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Şeker İkamelerinin Çikolatanın Reolojik Özellikleri Üzerine Etkileri
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bazı Beyaz Peynir Çeşitlerinin Modifiye Atmosferde Paketleme ile Muhafazası
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Çeşitli baharatların et ürünlerinde antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin araştırılması
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Marine edilmiş pişirmeye hazır tavuk etlerinin modifiye atmosferde paketleme ile muhafazası
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Gamma Işınlarının Pişirmeye hazır Taze köftelerin Kimyasal Fiziksel ve Duyusal Kalitesi Üzerine Etkileri
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Gamma Işınlarının Pişirmeye Hazır Taze Köftelerin Mikrobiyal Kalite ve Güvenliği Üzerine etkileri
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gamma Işınlarının Çiğ Köftelerin Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkileri
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Az İşlenmiş Bazı Taze Meyve Ürünlerinin Depolama Sırasında Flavonoid Bileşenleri ve Antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
FLORA Flavonoids and related phenolics for healthy living using orally recommended antioxidants
Proje Tipi : Avrupa Birliği
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gamma Işınlarının Ve Çeşitli Baharatların Ülkemizdeki Geleneksel Kirmizi Etten Yapılan Köftelerin Kalitesi Üzerine Etkileri
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
COLORSPORE New Sources of Natural Gastric Stable Food Additives Colourants and Novel Functional Foods
Proje Tipi : Avrupa Birliği
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bakteriyal karotenoidlerin model gıda sistemlerinde stabilitesinin incelenmesi
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Tüketime ve kullanıma hazır gıdaların modifiye atmosferde ambalajlama ve ışınlama teknolojileri ile muhafazası
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Modifiye Atmosferde Paketlemenin Etli Mantının Kalitesi Üzerine Etkisi
Proje Tipi : BAP
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|