Taze meyve ve sebzelerin ambalajlanmasında kullanılmak üzere poliüretan ve poliolefin bazlı çok katmanlı ve kompozit film üretimi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
TİLBE BENZER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
FIRINDA PİŞİRME PARAMETRELERİNİN MUFFİNLERİN KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ VE TERMAL KAMERA İLE ÖLÇÜLEN YÜZEY SICAKLIKLARI İLE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
EZGİ GÖZTEPE
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The effect of different starch types on texture properties of wafer sheets
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
GİZEM SARI ÜNLÜ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
UV-C ışık uygulamasının taze kesilmiş deveci armutunun dekontaminasyonu ve kalite parametreleri üzerine etkisi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
GÖZDE OĞUZ KORKUT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
UV-C ışık uygulamasının ekmeklerde D vitamini sentezine ve kalite metriklerine etkisi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
EDANUR KÖMÜRLÜ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Microbial decontamination of food packaging films using corona non-thermal plasma
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
EMİNE GİZEM ACAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı gaz geçirgenliklerine sahip ambalaj malzemelerinin toz formda ezogelin ve şehriyeli tavuk çorbalarının kalitesi ve raf ömrü üzerine etkileri
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
AYŞE MERVE CELLAT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı bariyer özelliklerine sahip ambalaj malzemelerinin bazı toz gıdaların kalitesi ve raf ömrüne etkileri
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
FERİDE SONVERDİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ozmotik membran distilasyon sisteminde galaktooligosakkarit sentezinin optimizasyonu ve kinetik modellenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
KADİR ÇINAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Taze meyve ve sebzeler için poliüretan bazlı ambalaj filmi geliştirilmesi ve taze brokoli ve kirazda uygulanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
MERVE KAYA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı ambalaj malzemelerinin ve depolama sıcaklıklarının çiğ ve kavrulmuş fındıkların kalitesi üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
OSMAN EROĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sıcaklığa duyarlı poliüretan bazlı ambalaj filmi geliştirilmesi ve taze çilekte uygulanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
İLKNUR İLHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Taze meyve sebze ürünlerinin modifiye atmosferde paketlenmesine yönelik ambalaj malzemesi geliştirme
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
DENİZ TURAN KUNTER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
UV-C ışık uygulamasının taze ahududu ve böğürtlen meyvelerinin dekontaminasyonu ve kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
GAMZE ÇELİK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigation of roasting temperature, time and relative humidity on quality of hazelnuts
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
BURCU ŞAŞMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultraviyole ve ozon uygulamalarının baharatların dekontaminasyonu ve kalitesi üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
ESRA DOĞU BAYKUT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye'de gıda sanayiinde Ar-Ge çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
ZEYNEP BAKKALOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Membran filtrasyonun beyaz peynir üretiminde bileşim ve kalite üzerine etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
KADİR ÇINAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gama ışınları ve modifiye atmosferde ambalajlamanın bazı baharatların sterilizasyonu ve kalitesi üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
CELALE KIRKIN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ev tipi fırında sıcak hava ile kızartma işleminin, taze ve dondurulmuş parmak patateslerin kalite parametrelerine etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
BENGÜL ASAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ozon ve UV ışınlarının karabiberin mikrobiyal dekontaminasyonunda kullanım potansiyelinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
NAGİHAN AYVAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yüksek güçlü ultrases işleminin kısa ve uzun ömürlü ayranın mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
TUBA PARLAK UZUNOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultraviyole (UV-C) ışını uygulamasının patlıcan ve salatalıklarda soğuk zararlanması üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
AYLİN SEYLAM KÜŞÜMLER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bacillus indicus HU36'nın yoğurt üretiminde kullanımı ve kalite üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
SEVCAN ERŞAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Modifiye atmosferde ambalajlamanın etli mantının kalitesi üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
AYSUN YÜCETEPE
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bazı doğal antimikrobiyal bileşiklerin Salmonella enteritidis, Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes üzerine etkinliğinin taze tavuk eti sisteminde incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
HARİKA ÇANKAYA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Marine edilmiş pişirmeye hazır tavuk etlerinin modifiye atmosfer paketleme ile muhafazası
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA DOĞU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Et ürünlerinde kullanılan bazı baharatların antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
BELGİN ARIN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Tüketime hazır, doğranmış beyaz peynirlerin modifiye atmosferde paketleme ile muhafazası
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
CELALE KIRKIN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Modifiye atmosferde paketleme ve ışınlamanın pişirmeye hazır köftelerin kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
AYLİN ÖZTÜRK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Modifiye atmosferde paketleme ve ışınlamanın pişirmeye hazır köftelerin mikrobiyal kalitesi ve güvenliği üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
NERİMAN YILMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gama ışınlarının kıyma köftelerin kalitesi üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
AYŞE KARADAĞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bazı sükroz ikamelerinin çikolatanın reolojik özelliklerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
AHMET SÖKMEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gama ışınlarının çiğ köftenin mikrobiyal güvenliği ve kalitesine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
ZAFER GEZGİN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|