Effect of atmospheric non-thermal plasma against food-borne bacteria on food packaging film surfaces
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
DİLAN DOĞANÖZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of Atmospheric Non-thermal Plasma Against Food-Borne Bacteria on Food Packaging Film Surfaces
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
DİLAN DOĞANÖZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Laktik asit bakterilerinden elde edilen postbiyotiklerin antifungal etkinliğinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
ZEYNEP AKİNAN ERDEM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Polende bulunan biyoaktif bileşenlerin enkapsülasyonu ile biyoerişilebilirliğin artırılması ve antimikrobiyal özelliklerin değerlendirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
ASLI AKDAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
DEVELOPING AN ALTERNATIVE BIOLOGICAL CONTROL METHOD AGAINST ASPERGILLUS CARBONARIUS GROWTH AND ITS OCHRATOXIN A PRODUCTION ON GRAPE
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
GÜLİZ KONUŞUR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bioprospection of antagonistic yeasts for biocontrolling postharvest pathogenic fungi and physicochemical characterization of a yeast exopolysaccharide
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
SEBAHAT ÖZTEKİN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Biological control of Aspergillus flavus growth and its aflatoxin b1 production by antagonistic yeasts
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
DİLARA NUR DİKMETAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
BİTKİSEL KAYNAKLI GIDA ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN EKSTRAKTLARIN ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
YAĞMUR KÜÇÜKDUMAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The effect of heat treatment on the growth of Byssochlamys species
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
SONAY MERVE GÜLAY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Çevresel kaynaklardan izole edilen mayaların antifungal ve antibakteriyel etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ELİF GÜNEŞLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yerel maya kültürlerinin anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü üretme potansiyellerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BETÜL ORHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Valorization of industrial food wastes by production of phenolic antioxidants via fermentation with newly isolated Aspergillus spp.
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ZEHRA GÜLSÜNOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Production of angiotensin converting enzyme inhibitory peptides by microbial fermentation
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BUŞRA SARIAKÇALI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye'deki TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite gıda laboratuvarlarının yeterlilik testi katılımları ve referans malzeme kullanımlarının analizi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
GÜLCAN MÜSTAKİM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Soğukta aktif mikrobiyal pektinaz üretiminin araştırılması ve optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
SEDA KUMCU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ceviz ve kereviz ekstraktlarının antimikrobiyal etkisinin ın vitro ortamda incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
NERİMAN ERDEM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bazı esansiyel yağların Campylobacter spp. üzerine antimikrobiyal etkilerinin ve etki mekanizmalarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
AYŞEGÜL MUTLU İNGÖK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Aspergillus section Nigri üyelerinin amilaz üretme özelliklerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
MERYEM TUĞCE KARACA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigation of the antifungal activity of different essential oils and their nanofibers
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
DİLARA DEVECİOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gıda perakende sektöründe gıda güvenliği yönetim sistemi uygulamalarının değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
SEMA ÖZDEMİR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigation and optimization of microbial amylase production
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
ZEYNEP DAYIOĞLUGİL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kefirden izole edilen mayaların antimikrobiyal etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
CEYDA SARI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigation of potential pectinase production from members of aspergillus section nigri and their molecular characterization
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
TUĞÇE TAŞCI ÇAĞAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The influence of digestion on the malondialdehyde behaviour in oil-in-water emulsions
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
PINAR BABAT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bazı esansiyel yağların Staphylococcus aureus ve Escherichıa coli üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
DUYGU TURHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kekik ve kakule esansiyel yağlarının antifungal etkisinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HİLAL NUR YAVUZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sıcaklık ve su aktivitesinin Aspergillus carbonarius'un gelişme ve okratoksin A oluşturması üzerine etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
PINAR KÜÇÜKAKAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kırmızı pul biberlerde aflatoksin ve okratoksin a varlığının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
SEBAHAT ÖZAKÇA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Aspergillus niger agg. ve Aspergillus carbonarius'un gelişmesine sıcaklık ve su aktivitesinin etkisinin modellenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
CANEL ELİKOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sıcaklığın Aspergillus section Nigri üyelerinin gelişme ve okratoksin A oluşturması üzerine etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
AYŞEGÜL MUTLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|