Proteins and bioactive peptides extraction from food wastes and their modification by different processes to produce functional food products
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
EZGİ ŞENOL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Potential of lactic acid bacteria fermentation as a strategy for valorisation and biotransformation of mushrooms
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
EDA NUR AYAN SÜMER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Makroalglerden saflaştırılan ade inhibitör peptitlerin karakterizasyonu ve nanoenkapsülasyonu: Biyoaktivitelerinin ve stabilitelerinin araştırılması
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
EDA ŞENSU DEMİR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Characterization of Turkish bee products such as propolis, pollen and royal jelly in terms of bioactive components, health effects and encapsulation
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
ÜMİT ALTUNTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Development of 3D food printer and use of mushrooms in 3D food printer within the scope of new plant-based food production
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
EVREN DEMİRCAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Valorization of plum peels for recovery of phenolic compounds by novel extraction technologies: Characterization, optimization, encapsulation, and functional food application
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
MONDHER MZOUGHI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Determination of the tumoricidal effect by in-vitro methods for the acquiring of food-sourced bioactive protein and the formation of active pharmaceutical substance
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
REYHAN KOYUNCU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ayçiçeği yağı küspesi ve kabak çekirdeği yağı küspesinden protein ekstraksiyonu koşullarının optimizasyonu
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
ZEHRANUR TORUN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Green extraction and encapsulation of black rosehip polyphenols: İn vitro bioaccessibility, bioavailability, and biological activities
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
KADRİYE NUR KASAPOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Evaluation on techno-functional, fatty acids and in vitro antioxidant activity of edible house cricket (Acheta domesticus)
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
FURKAN EDİZ HACIHASANOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Encapsulation of oil-based cheese aroma by using spray-drying and efficience of microcapsules in model foods
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
SENA TÜTÜNCÜ ERTAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kars yöresine ait ata buğdayı Kavılca ve modern ekmeklik buğdaydan hazırlanan un ve ekmeğin fonksiyonel özelliklerinin ve sağlık etkilerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ELİF FEYZA AYDAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bakladan ultrases destekli alkali ekstraksiyon ile protein eldesi: Teknofonksiyonel, ın vıtro biyoerişebilirlik ve ade inhibisyon özelliklerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEHRA MERTDİNÇ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Formation of anthocyanin-rich black carrot extract loaded potato protein particles by ternary compressed CO2-ethanol-water mixture extraction and PGSS-drying
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
MERVE YAVUZ DÜZGÜN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Seçili Türk peynirlerinin yapısal özelliklerinin ve duyusal profillerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
PELİN AYHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Functional properties of protein isolates and antioxidants of two local turkish cranberry bean varieties and in-vitro bioaccessability studies.
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
SAYNA ZAHEDINIA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Encapsulation of phenolic extract of pollen in chitosan coated liposomes and in-vitro bioaccesibility studies
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
İLAYDA HIZIR KADI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Determination of the stability of beeswax encapsulated red beetroot extract in kefir
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
KÜBRA AYAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Detection of some quality properties and antioxidant activity of bee products like; honey, pollen and propolis obtained from Bayburt and different regions of Turkey
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ÖZNUR SAROĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bayburt'a özgü üç farklı Berberis ve Hippophae rhamnoides bitkilerinin biyoaktif bileşiklerinin, biyoaktivitelerinin ve İn Vitro biyoyararlılıklarının belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
EDA ŞENSU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Physicochemical and functional properties of Phaseolus coccineus L. protein isolate obtained by isoelectric precipitation method.
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
SEÇİL BAL BATIR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Influence of emulsifier type on the stabilization of palm olein double emulsion (W/O/W)-based delivery systems for reduced calorie foods
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
GAMZE HANBEYOĞLU AKTÜRK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kara havuç ekstraktının kompleks koaservasyon metoduyla nanoenkapsülasyonu: Tepki yüzey metodu ile optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
EDA NUR AYAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Pancar antioksidanlarının koaservasyon metodu ile enkapsülasyonu ve enkapsülasyon parametrelerinin kismi faktöriyel tasarim ile optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
HANDE NUR AKHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
BAMLET proteini üretimi ve koaservasyon yöntemiyle stabilitesinin arttırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
REYHAN KOYUNCU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Spirulina platensis proteins: Functional and physicochemical properties, angiotensin-I converting enzyme inhibitory activity, bioavailability and encapsulation studies
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
AYSUN YÜCETEPE
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Evaluation of frying performance of canola and sunflower oil
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
MERVE AKAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of fermentation on phenolic content, anthocyanin stability, antioxidant capacity and in vitro bioaccessibility during shalgam (şalgam) beverage production
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
BETÜL TOKTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fortification of ayran (drinking yoghurt) with encapsulated cocoa hull waste extract by nano-liposomal sytems, shelf life and bioaccessibility studies
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
GÖKÇE ALTIN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Demineralization of whey by electrodialysis
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
CANSU GÜLSEVEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Elma kabuklarından elde edilen fenolik bileşiklerin lipozom ile enkapsülasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
EVREN DEMİRCAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Valorization of functional protein from a plant based food waste: Sour cherry kernel, and its physicochemical characteristics
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
HATİCE SAADİYE ERYILMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Monitoring the quality of potato crisps and occuring processing contaminants
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
İSEL ÇİPRUT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Phenolic profile, antioxidant activity and bioaccessibility of peels and fleshes of a local red beet variety native to Turkey
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
KADRİYE NUR KASAPOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği; kavurma prosesinin hurma çekirdeği unu ve hurma çekirdeği kahvesinin antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HATİCE MERVE KILIÇ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gıda atığı olan vişne, nar, kabak ve kayısı çekirdeklerinin kek üretiminde değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HALİDE EZGİ TUNA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
SELİN HANDE BAŞARAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Assesment of black carrot, red beet, pomegranate and strawberry as starter culture source for sourdough bread
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
AYÇA AYFER PASLI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The determination of the antioxidant capacities and the in-vitro bioavailabilities of Osmanlı strawberry, Osmanlı strawberry jam and strawberry tree (Arbutus unedo)
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
ERİNÇ KOÇAK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye'de satışa sunulan bazı gıdalarda ambalaj materyallerinden migrasyonun ölçülmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
ÜMİT ALTUNTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of added ingredients on the acrylamide level and quality of extrudates
Fen Bilimleri Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2014
MERVE YAVUZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Functional chocolate development: Enrichment of dark chocolate with nano-liposome encapsulated antioxidants, and/or pro- and pre-biotics, bioavailability studies
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
MİNE ÖZGÜVEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı yöre zeytinlerinden elde edilen naturel zeytinyağlarının duyusal kalitesinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
DAMLA ARUCU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Design of nanosized food delivery systems for antioxidants by using nanoemulsion, nanosuspension and layer by layer depositing of liposomes
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
AYŞE KARADAĞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Migration of dipropylene and tripropylene glycol diacrylate from packaging materials and screening of potential risks for paper packagings
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
HAVVANA TUBA YAVUZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effects of some physical parameters on penetration, size and shape in alginate gel microencapsulation
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
FATMA DAVARCI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigating the effect of a aging on the phenolic content, antioxidant activity and anthocyanins in wines collected from Turkey
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
PINAR PERİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Interactions of bile salts with model lipid membranes
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
GÖKÇE ENGÜDAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bozanın farklı hammaddeler kullanılarak üretilmesinin fenolik içeriğine ve kalitesine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
İJLAL BERKTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kara dut antosiyaninlerinin iyonik jelasyon yöntemi ile enkapsülasyonu ve enkapsülasyon parametrelerinin tepki yüzeyi metodu ile optimize edilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
TUĞÇE ÇORUHLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of a diet rich in olive oil phenolics on age-related changes in mouse model of ageing and HPLC analysis of olive oil phenolics with electrochemical detector
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
BANU BAYRAM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Lipofilik maddelerin aljinat kitosan membranlı sıvı çekirdekli enkapsülasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
EMRE KARAOĞLAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Türkiye'de satışa sunulan bazı gıda ürünlerinde genetik modifiye mısır bileşenlerinin aranması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE IŞIL ÇAKMAK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ayvalık ve Memecik zeytinyağlarının coğrafi işaretleme amacıyla karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
HURİ İLYASOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
ESRA KADAKAL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Production of diglycerides by lipase-catalyzed glycerolysis in ionic liquids
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
DERYA KAHVECİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fındık yağı kullanılarak enzimatik interesterifikasyon yöntemiyle kakao yağı ikamesi üretilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2007
NİMETİ FEYZA UYGUN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kolesterolü azaltılmış yumurta sarısı üretimi ve düşük kolesterollü mayonez üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2007
MUHAMMED YÜCEER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kalorisi ve yağ miktarı azaltılmış fonksiyonel (diyet) sucuk üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
AYLİN ŞANES
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
NAZMİYE AVCI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
TUBA ÖZTAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fındık yağının enzimatik olarak konjuge linoleik asit ile zenginleştirilmesi ve fonksiyonel (yapılandırılmış) yağ eldesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
NURCAN BAKIR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Lipaz enzimi kullanılarak fındık yağının uzun zincirli çoklu donanmış Omega-3 yağ asitlerince zenginleştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
ASLI CAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|