MLM tipte yapılandırılmış yağlar ile D vitamini enkapsülasyonu ve biyoerişilebilirliğinin araştırılması
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
SİBEL ARAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
SICAK YEMEKLERDE SOĞUTMA HIZININ A ve C VİTAMİNİ MİKTARI ÜZERİNE ETKİSİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
AYSU ÇAĞLA YENİSOY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
ARI SÜTÜNDEN BİYOYARARLILIĞI İYİLEŞTİRİLMİŞ
LİPOZOMAL KAPSÜL GELİŞTİRİLMESİ, KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE STANDARDİZE EDİLMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
EMİNE MERVE UZUN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
PROPOLİSİN FENOLİK EKSTRAKTININ LİPOZOMAL ENKAPSÜLASYONU VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
BÜŞRA KEVŞEK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kakao yağının serbest yağ asitliği düzeyini etkileyen proses parametrelerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
BÜŞRA ÇİÇEK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sustainable strategies to obtain protein from brewery wastes and evaluation of film forming properties
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
HANDE YENİPAZAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Encapsulation of echium oil and saffron extract in electrospun nanofibers
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZAHRA NAJAFI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Development of pea protein agar based biodegradable film with the incorporation of essential oils
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
SELİN ÖZHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
DEPOLAMA KOŞULLARINDA UYGULANAN ULTRASONİK MİST UYGULAMALARININ BAZI SEBZELERDE KALİTE KAYIPLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
TUĞÇE MESCİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Çeşitli bitkisel sütlerin mikrobiyal ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
SEÇİN BURCU SEZGİN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Evaluation of edible films with palmarosa oil as active food packaging for kashar cheese
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
NEFİSE BEGÜM KIRCI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Endüstriyel ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş farklı pekmez çeşitlerinin bazı fizikokimyasal ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
DİLEK ERBİL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Production and encapsulation of MLM-type structured lipids and application in kefir product
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ALEV YÜKSEL BİLSEL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kurkumin ile engerek otu yağının nanoemülsiyonunun eldesi ve in-vitro sindirim davranışının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ASLI İNAL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Evaluation of the use of niaouli volatile oil incorporated edible films as active food packaging for kashar cheese
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ÖZDEN İLGÜZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sıcak gıdalarda soğutma hızının mikrobiyolojik gelişim üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
CİHAN KAAN COŞKUN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Taze etin bozulma sürecinin tahribatsız optik yöntemlerle incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ELİF OLFAZ HEZER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Buhar destekli pişirmede farklı miktarlarda buhar uygulamasının ekmek kalitesine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
DERYANUR KALKAVAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Chia tohumu yağı ve kürküminin mikroenkapsülasyonu ve sindirim davranışının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
BURCU FIRTIN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of pre-concentration technique on the extraction of volatile compounds in beef and changes in quality parameters under dynamic storage conditions
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
AYLİN MET ÖZYURT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Adaçayı yağının püskürtmeli kurutucu ile enkapsülasyonuna taşıyıcı malzemelerin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
ESRA AYTEMUR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Optimization of Production Parameters for Single Cell Oil and Metabolite Production from Yarrowia lipolytica Strains
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
AYŞE SAYGÜN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Chia seed added strawberry marmalade with no added sugar
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
TUĞBA ÖZBEK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sporopollenin ekzin kapsül ile balık yağı enkapsülasyonuna ultrases teknolojisinin etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
NURÇİÇEK DEDETAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
DÖNAY UYSAL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fındıkta uygulanan ultrases ön işleminin fındık yağı verimine ve kalitesine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
ESRA BAŞARAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mikrodalga hibritli kurutma ile bal kabağı cipsi üretiminin modellenmesi ve karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
MERVE GÜVEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Soğukta saklama sırasında ozon gazı uygulamasının çeşitli gıdalarda etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HÜLYA YARAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effects of pre-treatments on quality characteristics and oil yields of sesame seeds
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
GÜLŞAH KARATAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Görünür bölgede ışık uygulamasının hasat sonrası domateslerin raf ömrü ve kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
HALİME ESİN AKIN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Saccharomyces boulardii kullanarak probiyotik yoğurt üretimi ve bazı prebiyotiklerin yoğurtların çeşitli nitelikleri üzerine etkisinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
İPEK HAZAL ÜNVER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Rhodosporidium toruloidesy 27012 mayasından karotenoid ve tek hücre yağı üretimi ve optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
FURAT ALAKRAA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Soğuk depolamada farklı sıcaklık ve ambalajlama koşullarının kıymanın kalite parametrelerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
SEMRA PEKTAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Rhodosporıdıum toruloıdes Y27012 ile tek hücre yağı üretiminde farklı ortam koşullarının etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ZEYNEP MUTLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin üre fraksiyonlama ve enzimatik yöntemler ile konsantrasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ÖZLEM ÖZMEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Investigating the matrix effect of blueberry, oat meal and milk on polyphenols, antioxidant activity and potential bioavailability.
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2012
FATMA CEBECİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Stearidonik asit ile zenginleştirilmiş anne sütü yağına benzer yapılandırılmış yağ eldesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
ALEV YÜKSEL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Engerek otu (Echium vulgare) tohum yağı ve zeytinyağından enzimatik yöntemle fonksiyonel yağ üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
SENA BİLGİÇ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Engerek otu tohumu yağı ve laurik asit kullanarak enzimatik yöntemle düşük kalorili yağ üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
JÜLİDE GÖKÇE
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Production of human milk fat substitutes enriched with docosahexaenoic acid and arachidonic acids
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
DİLEK TURAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Farklı pişirme yöntemlerinin siyah pirincin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
GİZEM SAVAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|