PROJELER

Konu

Tıbbi ve aromatik bitkilerin (TAB) kullanımına olan ilgi, sağladığı bolca sağlık yararlarından dolayı özellikle sağlık, ecza, kozmetik, ziraat ve gıda endüstrilerinde giderek artmaktadır. TAB, çoğunlukla saf yağ ekstraktları olarak kullanılmaktadır. Gıdalarda, TAB yağlarının kullanılabilmesi için, onları uygun bir polimer ile emülsiyon elektro eğirme yöntemiyle enkapsüle etmek iyi bir yol olabilir. Bu nedenle bu çalışmanın amacı dört kısımdan oluşmaktadır. ilk olarak TAB (Ocimum basilicum, Rosmarinus officinalis, Thymus vulgaris, Cuminum cyminum, Zingiber officinale) yağları Zein/Jelatin/Hyaluronikasit akıllı polimerleri içine emülsiyon elektroeğirme yöntemi ile enkapsüle edilecektir. İkinci olarak, enkapsüle edilen materyalin karakterizasyonu yapılacak ve antimikrobiyal aktivite, uçucu ve aromatik bileşenleri, fenolik bileşenleri ve ısıl kapasitesi belirlenecektir. Üçüncü olarak; enkapsülasyon etkinliği ve stabilitesi araştırılacaktır. Son olarak TAB yağlarının in vitro salım sistemleri araştırılarak yağlarının salımının modellenmesi yapılacaktır.

Konu

Agricultural Sciences

Konu

Su Ürünleri Teknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kimyası, Gıda Ambalajlama, Biyomalzemeler, colorimetric nanofiber, antimicrobial nanofiber, metal nanoparticle, active packaging, smart packaging, food spoilage, amine indicator, antimicrobial surface-coating,

Konu

Gıda Mühendisliği, elektroeğirme, biyoaktif peptid, salım kinetiği, enkapsülasyon etkinliği,

Konu

Biyoaktif peptidlerin elektroeğirme tekniği kullanılarak enkapsüle edilmesi ve gastrointestinal sistemde salım kinetiğinin modellenmesi

Konu

Patates cipsi elde edilirken kızartmada kullanılan yağların tektüre etkileri bilinmektedir. Ancak kızartma sırasında yağın patates içine nüfuz etmesi ile son ürünün tekstürel özellikleri arasında ilişki olup olmadığı incelenmemiştir. Bu projede patates cipsi kızartılmasında kullanılan kütle aktarımı parametreleriyle tektürel özellikerin ilişkileri araştırılmıştır.

Konu

Diğer, difüzyon katsayısı, kızartmalık yağlar, tekstür, patates cipsi,

Konu

Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen ve ilaç yüklü nanoliflerden kaplanan implantların, gözün arka kısmındaki bazı hastalıklar için kontrollü salım özelliklerinin incelenmesidir.

Konu

Enkapsülasyon, pürkürtmeli kurutucu, mayonez.

Konu

Proje Tübitak Teydeb 1511 programı Öncelikli Alanlar Ar Ge için yapılan bir projedir

Konu

Gıda İlaç ve Kozmetikte Kullanılan Nanoliflerin Ticari Üretimi başlıklı projemde İTÜ Teknokent te kurduğum Nanotel Üretim ve İç ve Dış Tic A Ş firmama TÜBİTAK TEYDEb 1512 programından hibe aldım

Konu

Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.

Konu

Nanolifle enkapsülasyon ve kontrollü salım

Konu

Projenin konusu doğal polimerlerden elde edilmiş nanoliflerin gıda katkı maddesi olarak kullanılabilirliklerinin araştırılmasıdır

Konu

Elektro üretim yöntemi ile elde edilen nanoliflerin gıdalarda emülsifiye edici olarak kullanılması

Konu

Elektro üretim yöntemi ile elde edilen nanoliflerin gıdalarda fonksiyonel amaçlı kullanımı

Konu

Elektro üretimle aljinat içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi

Konu

Mesir macunu

Konu

Çikolatanın antioksidan içeriğinin arttırılması

Konu

Fenilketonuri Hastalarına Yönelik Özel Beslenme Amaçlı Peynir Üretimi

Konu

Effect of Drying Temperature on Thermophysical and Rheological Properties of Wet and Dry Milled Corn Fractions

Konu

Tahinin Reolojik Karakterizasyonu ve Yağ Ayrışma Kinetiğinin İncelenmesi