Emülsiyon elektroeğirme yöntemiyle bazı tıbbi aromatik bitkilerin yağlarının akıllı polimerlerle nanolif yapısında enkapsülasyonu, enkapsülasyonun karakterizasyonu ve enkapsüle etken maddelerin kontrollü salım kinetiklerinin modellenmesi
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 349.988,00, 26 Aralık 2019, 25 Aralık 2021
|
Konu
Tıbbi ve aromatik bitkilerin (TAB) kullanımına olan ilgi, sağladığı bolca sağlık yararlarından dolayı özellikle sağlık, ecza, kozmetik, ziraat ve gıda endüstrilerinde giderek artmaktadır. TAB, çoğunlukla saf yağ ekstraktları olarak kullanılmaktadır. Gıdalarda, TAB yağlarının kullanılabilmesi için, onları uygun bir polimer ile emülsiyon elektro eğirme yöntemiyle enkapsüle etmek iyi bir yol olabilir. Bu nedenle bu çalışmanın amacı dört kısımdan oluşmaktadır. ilk olarak TAB (Ocimum basilicum, Rosmarinus officinalis, Thymus vulgaris, Cuminum cyminum, Zingiber officinale) yağları Zein/Jelatin/Hyaluronikasit akıllı polimerleri içine emülsiyon elektroeğirme yöntemi ile enkapsüle edilecektir. İkinci olarak, enkapsüle edilen materyalin karakterizasyonu yapılacak ve antimikrobiyal aktivite, uçucu ve aromatik bileşenleri, fenolik bileşenleri ve ısıl kapasitesi belirlenecektir. Üçüncü olarak; enkapsülasyon etkinliği ve stabilitesi araştırılacaktır. Son olarak TAB yağlarının in vitro salım sistemleri araştırılarak yağlarının salımının modellenmesi yapılacaktır.
|
Evaluation of active and/or smart packaging functions of pvc films with electrospun nanofibers in terms of fresh fish fillets stability
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 20.000,00, 25 Haziran 2019
|
Konu
Agricultural Sciences
|
ZEIN OR GELATIN NANOFIBERS LOADED WITH Au NANOSPHERES, SnO2 OR BLACK ELDERBERRY EXTRACT USED AS ACTIVE AND SMART PACKAGING LAYERS FOR VARIOUS FISH FILLETS
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 199.849,00, 25 Haziran 2019, 22 Mart 2023
|
Konu
Su Ürünleri Teknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kimyası, Gıda Ambalajlama, Biyomalzemeler, colorimetric nanofiber, antimicrobial nanofiber, metal nanoparticle, active packaging, smart packaging, food spoilage, amine indicator, antimicrobial surface-coating,
|
Bioactive Peptide Encapsulation by Electrospinning Technique: Characterisation of Electrospun Fibers and Mathematical Modelling of Release Kinetics
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 19.978,81, 1 Haziran 2018, 16 Ağustos 2023
|
Konu
Gıda Mühendisliği, elektroeğirme, biyoaktif peptid, salım kinetiği, enkapsülasyon etkinliği,
|
Biyoaktif peptidlerin elektroeğirme ile enkapsülasyonu ve salım kinetiğinin modellenmesi
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 20.000,00, 1 Haziran 2018
|
Konu
Biyoaktif peptidlerin elektroeğirme tekniği kullanılarak enkapsüle edilmesi ve gastrointestinal sistemde salım kinetiğinin modellenmesi
|
Patates cipsi kızartılmasında kullanılan kütle aktarımı parametreleriyle tekstürel özellikleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
Proje Tipi : Diğer (Ulusal), Proje Bütçesi : ₺ 7.500,00, 5 Şubat 2018, 5 Aralık 2018
|
Konu
Patates cipsi elde edilirken kızartmada kullanılan yağların tektüre etkileri bilinmektedir. Ancak kızartma sırasında yağın patates içine nüfuz etmesi ile son ürünün tekstürel özellikleri arasında ilişki olup olmadığı incelenmemiştir. Bu projede patates cipsi kızartılmasında kullanılan kütle aktarımı parametreleriyle tektürel özellikerin ilişkileri araştırılmıştır.
|
Patates cipslerinin tesktürel özellikleri ile kızartmada kullanılan yağların kütle aktarım parametreleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 74.989,00, 5 Şubat 2018, 25 Temmuz 2020
|
Konu
Diğer, difüzyon katsayısı, kızartmalık yağlar, tekstür, patates cipsi,
|
Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen ve ilaç yüklü nanoliflerden yapılan veya bunlarla kaplanan implantlar
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ, Proje Bütçesi : ₺ 601.000,00, 1 Mayıs 2017
|
Konu
Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen ve ilaç yüklü nanoliflerden kaplanan implantların, gözün arka kısmındaki bazı hastalıklar için kontrollü salım özelliklerinin incelenmesidir.
|
Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkili Fesleğen Uçucu Yağının Mikroenkapsülasyonu ve Model Üründe Uygulanması
Proje Tipi : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), Proje Bütçesi : ₺ 240.000,00, 1 Ocak 2016, 1 Ocak 2019
|
Konu
Enkapsülasyon, pürkürtmeli kurutucu, mayonez.
|
Yağ Su Emülsiyonlarında Elektrodöndürme Yöntemiyle Elde Edilen Nanolif İlavesiyle Yağ Miktarının Azaltılması
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ, Proje Bütçesi : ₺ 807.000,00, 15 Ekim 2015, 6 Temmuz 2018
|
Konu
Proje Tübitak Teydeb 1511 programı Öncelikli Alanlar Ar Ge için yapılan bir projedir
|
Gıda İlaç ve Kozmetikte Kullanılan Nanoliflerin Ticari Üretimi
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ, Proje Bütçesi : ₺ 100.000,00, 1 Ocak 2015, 30 Eylül 2015
|
Konu
Gıda İlaç ve Kozmetikte Kullanılan Nanoliflerin Ticari Üretimi başlıklı projemde İTÜ Teknokent te kurduğum Nanotel Üretim ve İç ve Dış Tic A Ş firmama TÜBİTAK TEYDEb 1512 programından hibe aldım
|
Çok İşlevli ve Güvenilir Aktif Gıda Ambalaj Teknolojilerinin Geliştirilmesi
Proje Bütçesi : ₺ 456.338,00, 1 Şubat 2014, 1 Şubat 2016
|
Konu
Proje ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kontrollü salım yapan nanolifli enkapsülasyon nanolif karakterizasyonu ve optimizasyonu ısıl işlemlerin enkapsülasyon ve kontrollü salıma etkileri
Proje Tipi : Diğer (Uluslararası), Proje Bütçesi : ₺ 360.000,00, 15 Kasım 2013
|
Konu
Nanolifle enkapsülasyon ve kontrollü salım
|
Nanoliflerin gıdalarda kıvam arttırıcı stabilize edici sineresisi ve yağ ayrışmasını önleyici olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
Proje Bütçesi : ₺ 337.440,00, 1 Haziran 2012, 31 Mayıs 2014
|
Konu
Projenin konusu doğal polimerlerden elde edilmiş nanoliflerin gıda katkı maddesi olarak kullanılabilirliklerinin araştırılmasıdır
|
Elektro üretim yöntemi ile elde edilen nanoliflerin gıdalarda emülsifiye edici olarak kullanılması
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 5.000,00, 22 Mayıs 2012, 22 Mayıs 2013
|
Konu
Elektro üretim yöntemi ile elde edilen nanoliflerin gıdalarda emülsifiye edici olarak kullanılması
|
Elektro üretim yöntemi ile elde edilen nanoliflerin gıdalarda fonksiyonel amaçlı kullanımı
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 5.000,00, 22 Mayıs 2012, 22 Mayıs 2013
|
Konu
Elektro üretim yöntemi ile elde edilen nanoliflerin gıdalarda fonksiyonel amaçlı kullanımı
|
Elektro üretimle aljinat içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 5.000,00, 16 Nisan 2010, 10 Mayıs 2011
|
Konu
Elektro üretimle aljinat içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi
|
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin Belirlenmesi İstanbul Teknik Üniversitesi
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 5.000,00, 1 Mayıs 2009, 31 Mayıs 2010
|
|
Biberiye ve üzüm çekirdeğinin çikolatanın kristalizasyonuna reolojik özelliklerine raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 5.000,00, 1 Ocak 2009, 1 Ocak 2010
|
Konu
Çikolatanın antioksidan içeriğinin arttırılması
|
Fenilketonuri Hastalarına Yönelik Özel Beslenme Amaçlı Peynir Üretimi
Proje Tipi : TÜBİTAK PROJESİ, Proje Bütçesi : ₺ 167.000,00, 1 Haziran 2006, 1 Haziran 2008
|
Konu
Fenilketonuri Hastalarına Yönelik Özel Beslenme Amaçlı Peynir Üretimi
|
Effect of Drying Temperature on Thermophysical and Rheological Properties of Wet and Dry Milled Corn Fractions
Proje Tipi : Diğer Resmi Kurum ve Kuruluşlar, 1 Ocak 2003, 1 Ocak 2005
|
Konu
Effect of Drying Temperature on Thermophysical and Rheological Properties of Wet and Dry Milled Corn Fractions
|
Tahinin Reolojik Karakterizasyonu ve Yağ Ayrışma Kinetiğinin İncelenmesi
Proje Tipi : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Proje Bütçesi : ₺ 3.700.000,00, 1 Ocak 1999, 1 Ocak 2001
|
Konu
Tahinin Reolojik Karakterizasyonu ve Yağ Ayrışma Kinetiğinin İncelenmesi
|