Bioactive peptide encapsulation by electrospinning technique: Characterization of electrospun fibers and mathematical modelling of release kinetics
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
ZAHİDE KIRBAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Affecting factors on release kinetics of caffeine as a transdermal food supplement from electrospun polyvinyl alcohol or polycaprolactone mats
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
ELİF ALAKAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Tahin-pekmez karışımlarının doğrusal olmayan reolojik davranışlarının incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
GÜLAY AKKAYA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yumurta bileşenlerinin kek hamuru reolojisine ve kek tekstürüne etkilerinin incelenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
BATUHAN İNANLAR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Encapsulation of echium oil and saffron extract in electrospun nanofibers
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZAHRA NAJAFI
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Zein or gelatin nanofibers loaded with au nanospheres, SnO2 or black elderberry extract used as active and smart packaging layers for various fish fillets
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
TURGAY ÇETİNKAYA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mikrodalga ısıtma ve geleneksel ısıtma yöntemi ile elde edilen deve sütü reçelinin duyusal ve reolojik özelliklerinin karşılaştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BURCU CELEP
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Hardness removal from water through zein membranes obtained by electrospinning
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ELİF GAMZE AYGÜN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Patates cipslerinin tekstürel özellikleri ile kızartmada kullanılan yağların kütle aktarım parametreleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ŞERMİN DEMİRPENÇE
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The separation of phenolic compounds from red colored fruit juices by using electrospun nanofiber membranes
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
FARZANEH AZIZZADEH
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The Uniaxial and Coaxial Electrospun Nanofiber Encapsulation of Sour Cherry (Prunus Cerasus L.) Anthocyanins and Their In Vitro Bioaccessibility
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
BEYZA ŞÜKRAN ŞENTÜRK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
The uniaxial and coaxial electrospun nanofiber encapsulation of sour cherry (Prunus cerasus L.) anthocyanins and their in vitro bioaccessibility
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
BEYZA ŞÜKRAN IŞIK
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Immobilization of β-galactosidase onto chitosan nanofibers
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
CEREN ADIGÜZEL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Meyve suyu işlemede nanolif membran filtrasyon ve mikrodalga uygulamaları
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
SAİDE BAŞAK ARIKAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Design and characterization of novel O/W/O double emulsions
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
TURGAY ÇETİNKAYA
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
E vitamininin elektrodöndürme yöntemiyle enkapsülasyonu ve elektrodöndürmeyi etkileyen parametrelerin incelenmesi, nanoliflerin karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
TUĞBA YILMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Utilization of electrospun nanofibers containing gelatin or gelatin-cellulose acetate for preventing syneresis in tomato ketchup
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
SAMAN HENDESSİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
An investigation on the relations between process parameters and quality characteristics of pastry margarine
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
EMRE ÖMER NAS
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Elektro döndürme yöntemi ile elde edilen karbon nanolif ve karbon nanotüplerin karakterizasyonu ve işlevselleştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
MERVE YILMAZER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Elektroüretimle nanolif eldesine etki eden faktörlerin ve jelatin-pektin içeren nanoliflerin model gıdaların reolojik özelliklerine etkilerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ALPARSLAN KUMRU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin gıdalarda kıvam verici olarak kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
PINAR TERZİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin emülsiyonlarda stabilize edici olarak kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
NAGİHAN OKUTAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Elektro üretim yöntemiyle sodyum aljinat ve mısır nişastası içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
AYŞE GÜL ŞENER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Çerezlik mısır hamuruna nohut unu, yer fıstığı unu ve kırmızı biber tohum unu eklenmesi sonucu ısıl ve reolojik özelliklerde meydana gelen değişimin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE GİZEM KOR ULUKUT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Biberiye (Rosmarınus officinalis) ve üzüm çekirdeği (Vitis vinifera)'nın çikolatanın kristalizasyonuna, reolojik özelliklerine, raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
ÖZGE ÖZGEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010
AYŞE NUR GÜVEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|