HAKKINDA

Akademik Tecrübe:

Doç. Dr. (2023-..) İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Maslak, İstanbul

Dr. Öğr. Üyesi (2023-2023) İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Maslak, İstanbul

Endüstri Tecrübesi:

Biyoproses ve Fermantasyon Mühendisi (2015-2020)-Danisco Inc. Amerika Birleşik Devletleri, Madison, Wisconsin

-Yoğurt, Peynir, Kefir, Ayran Starter Kültürü geliştirme ve ticari ölçekte üretimi 

-Probiyotik Diyet Destek Kültürleri'nin laboratuvardan endüstriyel ölçekte üretim süreçlerinin geliştirilmesi ve ticari üretimi

İLETİŞİM BİLGİLERİ

  • 90-538-9815370
  • ortakci@itu.edu.tr
  • İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ayazağa Kampüsü, Maslak

ALINAN ÖDÜLLER

  • Teknik Mükemmeliyet ve Değer Yaratma Ödülü
    DuPont Inc., 2018
  • Fakülte Yılın Lisansüstü Araştırmacısı Ödülü
    Utah State Üniversitesi, 2015

ÜYELİKLER

  • American Dairy Science Association
    Üye, 2011 - 2016
    Fatih Ortakcı Üyelik Üye
  • 2023
    Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörİstanbul Teknik Üniversitesi2023 / -
  • 2023
    DOÇENTİSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİGIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ2023 / -
  • 2023
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİİSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİGIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ2023 / 2023
  • 2021
    Enstitü Müdür YardımcısıABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ2021 / 2023
  • 2020
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİBİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ2020 / 2023
  • 2019
    Biyoproses Kıdemli Bilim İnsanıDuPont Nutrition and Biosciences-Danisco USA Inc.2019 / 2020
  • 2015
    Biyoproses Bilim İnsanıDuPont Nutrition and Biosciences-Danisco USA Inc.2015 / 2019
  • 2011
    DoktoraUtah State University2011 / 2015