ARAMA SONUÇLARI

Toplam 28 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

ANTARKTIKA'DAN İZOLE EDILEN BUZULLARDAN SOĞUK AKTIF ENZIM ÜRETIMI VE OPTIMIZASYONU
7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu, 4 Aralık 2023
NEŞE ÖZCAN GAMZE,GENCELİ GÜNER FATMA ELİF
ANTARKTIKA'DAN İZOLE EDILEN BUZULLARDAN SOĞUK AKTIF ENZIM ÜRETIMI VE OPTIMIZASYONU
7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu, 4 Aralık 2023
NEŞE ÖZCAN GAMZE,GENCELİ GÜNER FATMA ELİF
Gıda Endüstrisinde Termostabil Enzim Geliştirilmesi
Gıda Teknolojisi, 2009
GÜL-KARAGÜLER NEVİN
Nevin Gül Karagüler Özgün Makale
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
Beraat Özçelik Tez Doktora Tamamlandı
Soğukta aktif enzim üretimi ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü biyoaktif peptit eldesinde kullanılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
CEREN DAŞKAYA DİKMEN
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler Tez Doktora Tamamlandı
Heterologous expression and characterization of a high redox potential laccase from Coriolopsis polyzona MUCL 38443
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY, Vol. 41, Nisan 2017, s. 278-291, ISSN: 13000152
PİNAR ORKUN,TAMERLER BEHAR CANDAN,KARATAŞ AYTEN
Biyolojik ve Kimyasal Harp Maddelerine Karşı Enzim Esaslı Temizleyiciler
NBC Sempozyumu, 2006
GÜL-KARAGÜLER NEVİN
Nevin Gül Karagüler Özgün Makale
SOĞUKTA AKTİF VE EŞ ZAMANLI ÇOKLU ENZİM ÜRETİM YÖNTEMİ
2021
BERAAT ÖZÇELİK,FUNDA KARBANCIOĞLU GÜVEN,CEREN DAŞKAYA DİKMEN
Beraat Özçelik Patent SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY
Nar kabuğundan enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile fenolik madde ve pektin elde edilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ZEYNEP MERVE KAHVECİ
Derya Kahveci Karıncaoğlu Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
İç ortam havasından biyoaerosol giderimi için enzim katkılı antibakteriyel nanolif filtrelerin geliştirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
BURÇİN BAŞŞAHİNOĞLU
Derya Yüksel İmer Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Hiyalüronik asit esaslı mikro/nano boyutlu antibakteriyel ilaç taşıyıcı sistemlerin geliştirilmesi, enzim ve pH'a duyarlılıklarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2024
GÜLŞAH BAKIRDÖĞEN
Muhammet Übeydullah Kahveci Tez Doktora Tamamlandı
Endüstriyel havuç suyu atıklarından enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon ile gıda bileşeni üretilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
YASEMİN DEMİR
Derya Kahveci Karıncaoğlu Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Susam küspesinden ultrason ve enzim destekli protein ekstraksiyonu
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
AYŞEGÜL AKBAĞ
Derya Kahveci Karıncaoğlu Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde önemli rol oynayan monoamin oksidaz enzim (mao) inhibitörlerin bilgisayar destekli yöntemler kullanılarak tasarlanması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
YUSUF SERHAT İŞ
Mine Yurtsever Tez Doktora Tamamlandı
Morina karaciğer yağından enzimatik hidroliz ile DHA'nın zenginleştirilmesinde enzim miktarı ve sürenin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
TUBA YAŞAR
Fatoş Yüksel Güvenilir Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
üzüm çekirdeklerinden enzim destekli sulu ekstraksiyon yöntemi ile yağ elde
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2011
MEHMET AKİF KILIÇ ARSLAN
Melek Tüter Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Yerel maya kültürlerinin anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü üretme potansiyellerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
BETÜL ORHAN
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Çapraz Bağlanma ile Lipaz İmmobilizasyonunda Silan, Enzim ve Gluteraldehit Konsantrasyonlarının Etkisi
30. ULUSAL KİMYA KONGRESİ, Gazimağusa/KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, 5 Kasım 2018
KAPTAN YASEMİN,AKKULAK MELTEM,GÜVENİLİR FATOŞ YÜKSEL
Fatoş Yüksel Güvenilir Tam metin bildiri
Enzim Uygulamasının Siyah Üzüm ve Ahududu Sularının Kimyasal Özellikleri, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Toplam Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ KARINCAOĞLU DERYA
Gizem Çatalkaya Özet Bildiri
Farklı kaynaklardan izole edilen mikroorganizmaların enzim üretim potansiyellerinin belirlenmesi
Gıda Metabolizma ve Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016, s. 116
DAŞKAYA DİKMEN CEREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930