Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
YASEMİN ŞENGÜL
|
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
PINAR YAĞCIOĞLU
|
Turna yemişi, zerdeçal ve çilek meyvelerinin antioksidan özelliklerinin hesaplamalı kimya yöntemleri ile incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Sakarya Üniversitesi, 2019
ELÇİM AYŞAKAR
|
Fındık bitkisinin antioksidan aktivitesinin hesaplamalı kimya yöntemleri ile tespit edilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Üsküdar Üniversitesi, 2020
İBRAHİM BARIŞ ÖLÜÇ
|
Bitkisel Kaynaklı Bazı Maddelerin Antioksidan Aktivitelerinin Hesaplamalı Bir Yaklaşım ile Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021
YEŞİM AYIK
|
Antep fıstığının kavrulma koşullarının Antep fıstığı yağının antioksidan özelliklerine etkisi
2. Yabited Bitkisel Yağ Kongresi, 7 Mayıs 2015
KIBICI DUYGU,KAHVECİ DERYA
|
Enzim uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne/TÜRKİYE, 5 Ekim 2016
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ DERYA
|
Enzim ön uygulamasının siyah üzüm ve ahududu sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri, toplam fenolik madde içeriği ve toplam antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, Vol. 22, No. 4, Aralık 2018, s. 502-512, ISSN: 2148-5003
AYDIN EZGİ,SARIKAYA ÖZGE,ÇATALKAYA GİZEM,KAHVECİ DERYA
|
Bazı Fenolik Bileşiklerin Yoğunluk Fonksiyonu Yöntemi ile Antioksidan Aktivitelerinin Tayin Edilmesi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Vol. 23, No. 2019, Mart 2019, s. 139-146, ISSN: 1308-6529
ENİSOĞLU ATALAY VİLDAN,OCAK HATİCE
|
Yeşil Çaydaki Antioksidan Moleküllerin Özelliklerinin Kuantum Kimyasal Yöntemler İle İncelenmesi
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Vol. 8, No. 4, Aralık 2018, s. 55-65, ISSN: 2146-0574
ENİSOĞLU ATALAY VİLDAN
|
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
|
In Vitro Antioxidant and Anticancer Activities of Some Local Plants from Bolu Province of Turkey
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Theraphy, Kayseri/TÜRKİYE, Vol. 1, No. 10, 8 Kasım 2017, s. 1063
KASAPOĞLU KADRİYE NURKOÇYİĞİT ABDURRAHİM,YENİGÜN VİLDAN BETÜL,BALKAN EZGİ,DEMİRCAN EVREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
|
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
Chemical Composition, Biological Activity, and Health-Promoting Effects of Withania somnifera for Pharma-Food Industry Applications
Journal of Food Quality, Vol. 2021, Ocak 2021, ISSN: 0146-9428
SHARİFİ-RAD JAVAD, QUİSPE CRİSTİNA, AYATOLLAHİ SEYED ABDULMAJİD, KOBARFARD FARZAD, STANİAK MARİOLA, STĘPİEŃ ANNA, CZOPEK KATARZYNA, SEN SURJİT, ACHARYA KRİSHNENDU, MATTHEWS KARL R., ŞENER BİLGE, DEVKOTA HARİ PRASAD, KIRKIN GÖZÜKIRMIZI CELALE, ÖZÇELİK BERAAT, VİCTORİANO MONTSERRAT, MARTORELL MİQUEL, SULERİA HAFİZ ANSAR RASUL, ALSHEHRİ MOHAMMED M., CHANDRAN DEEPAK, KUMAR MANOJ, CRUZ-MARTİNS NATÁLİA, CHO WİLLİAM C.
|
Anadolu Arı Ekmeğinin Antioksidan Aktiviteleri, Alifatik Organik Asit Ve Şeker İçerikleri: Temel Bileşen Analizi İle Karakterizasyonu
XXI. Kromatografi Kongresi, Aydın/TÜRKİYE, 14 Haziran 2023
KALAYCIOĞLU ZEYNEP, DEMİR KANBUR ESRA, KOLAYLI SEVGİ, BERKER FATMA BEDİA
|
Püskürtmeli kurutma işleminin meyve suyu konsantrelerinin fenolik madde içeriğine ve antioksidan aktivitesine etkisi
GIDA, Vol. 42, No. 3, Şubat 2017, s. 297-304, ISSN: 1300-3070
CAN KARAÇA ASLI,BAŞKAYA HAKAN,GÜZEL ÖNDER,AK MEHMET
|
Comparing the antioxidant properties, sugar and mineral compositions of Turkish sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries and pomaces
IFT20 Annual Meeting, Chicago/AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, 12 Temmuz 2020
CEYLAN FATMA DUYGU, ARAS PERK ALİYE, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
|
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
YABANİ MEYVELERİN ANTİOKSİDAN POTANSİYELİ
MAS EUROPEAN INTERNATIONAL CONGRESS ON MATHEMATICS-ENGINEERING-NATURAL MEDICAL SCIENCES-V, Erzurum/TÜRKİYE, 2 Mayıs 2019, s. 918-927
İLHAN ELİF PINAR,ÇAKIR ÖZLEM,DERTLİ ENES,ŞAHİN ENGİN
|
1.2-Bis(o-morfolinofenoksi)etan molekülünün antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi
5. İlaç kimyası ilaç etkin maddesi tasarımı, sentezi, üretimi ve standardizasyonu kongresi, Antalya/TÜRKİYE, 30 Mart 2017
YAPAR GÖNÜL
|