Elektroeğirme Yöntemi ile Üretilen Antimikrobiyal Nanolif Membranlarda Lycopodium Özütü Etkisinin İncelenmesi
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi, Vol. 39, No. 4, Aralık 2024, ISSN: 2757-9255
YÜKSEKDAĞ AYŞE
|
Transition metal complexes of propranolol dithiocarbamate synthesis characterization analytical properties and biological activity
TRANSITION METAL CHEMISTRY, Nisan 2006, ISSN: 0340-4285
GÖLCÜ AYŞEGÜL
|
Antimikrobiyal ambalajlama tekniği ve gıdalarda kullanımı
Gıda Teknolojisi, No. 9, Eylül 2016, s. 60-62
YEŞİLADALI BAHAR,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
Polende bulunan biyoaktif bileşenlerin enkapsülasyonu ile biyoerişilebilirliğin artırılması ve antimikrobiyal özelliklerin değerlendirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
ASLI AKDAŞ
|
BİTKİSEL KAYNAKLI GIDA ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN EKSTRAKTLARIN ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
YAĞMUR KÜÇÜKDUMAN
|
Ceviz ve kereviz ekstraktlarının antimikrobiyal etkisinin ın vitro ortamda incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
NERİMAN ERDEM
|
Bazı esansiyel yağların Staphylococcus aureus ve Escherichıa coli üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
DUYGU TURHAN
|
Kefirden izole edilen mayaların antimikrobiyal etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
CEYDA SARI
|
Bazı esansiyel yağların Campylobacter spp. üzerine antimikrobiyal etkilerinin ve etki mekanizmalarının incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
AYŞEGÜL MUTLU İNGÖK
|
Sumaktan Metal Oksitlerin Biyosentezi ve Sumaktan Aktif Karbon Sentezlenmesi: Karakterizasyonu, Fotokatalitik, Antioksidan, Antimikrobiyal ve Süper Kapasitör Özelliklerinin Belirlenmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Batman Üniversitesi, 2021
HAMDİYE MALTAŞ
|
Polende bulunan biyoaktif bileşenlerin enkapsülasyonu ile biyoerişilebilirliğin artırılması ve antimikrobiyal özelliklerin değerlendirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
ASLI AKDAŞ
|
İç ortam havasından biyoaerosol giderimi için pilot ölçekte antimikrobiyal nanolif filtrelerin üretimi ve mobil hava sterilizasyon sisteminin geliştirilmesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2022
ABDURRAHMAN TANRIVERDİ
|
Yeni bis(4'-morfolinofenoksi)etilen glikol podandların sentezi ve antimikrobiyal aktivitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
EGEMEN TORLAKLI
|
Et ürünlerinde kullanılan bazı baharatların antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
BELGİN ARIN
|
Bazı doğal antimikrobiyal bileşiklerin Salmonella enteritidis, Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes üzerine etkinliğinin taze tavuk eti sisteminde incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
HARİKA ÇANKAYA
|
Astarlık deriler üzerine Ag, TiO2 ve Ag-TiO2 nano filmlerinin uygulanması ve antimikrobiyal etkilerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, Ege Üniversitesi, 2010
NATSAG LKHAGVAJAV
|
Portakal (Citrus sinensis) Kabuğundan Elde Edilen Hidrosol/Esansiyel Yağların Antimikrobiyal ve Antioksidan Özellikleri
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, Vol. 7, No. 1, Ocak 2019, s. 274-283, ISSN: 2148-2446
DİKMETAŞ DİLARA NUR,KONUŞUR GÜLİZ,MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,GÜLSÜNOĞLU ZEHRA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
Bitkisel Atıklardan Antimikrobiyal Madde Eldesi
Gıda Metabolizma ve Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016, s. 80
MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,DAŞKAYA DİKMEN CEREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA,ÖZÇELİK BERAAT
|
SALMONELLA TYPHIMURIUM A KARŞI KEKIK VE DEREOTU ESANSİYEL YAĞLARININ ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
ıda Metabolizma ve Sağlık Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 28 Kasım 2016
DEMİRCİ BURCU,AYRAN ZEYNEP,DAŞKAYA DİKMEN CEREN,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|
Yenilebilir mantar ekstraktlarının antimikrobiyal ve antifungal özellikleri
2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy, ANTALYA/TÜRKİYE, 8 Nisan 2015, s. 214-215
KAYACAN SELMA,ÇOBAN DİLARA,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
|