Extraction, characterization and usage of pectin from sugar beet pulp waste
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
ELİF KARTAL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Production of functional food ingredient by enzyme and ultrasound assisted extraction from lemon waste
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
NİHAL DURMUŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Processed cheese production without using emulsifying salts
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024
BERNA ÇEKİLARIZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
DEVELOPMENT OF FERMENTED PLANT-BASED FOOD STRUCTURES FROM LOCAL OIL SEEDS IN THE SCOPE OF SUSTAINABLE FOOD PRODUCTION
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023
ERENAY EREM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultrason destekli ekstraksiyon ile yer elmasından inülin üretimi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
BÜŞRA KABATAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ultrasound-assisted extraction of pectin from orange peels
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021
MERT MUSTAFA EREN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Bazı geleneksel fermente ürünlerin ekşi mayalı ekmek üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
TUĞÇE YILMAZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Production of a casinomacropeptide concentrate from sweet whey and usage in a milk-like drink
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020
ATEFEH KARIMIDASTJERD
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Valorization of industrial food wastes by production of phenolic antioxidants via fermentation with newly isolated Aspergillus spp.
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
ZEHRA GÜLSÜNOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Prebiyotik yoğurt tozunun üretimi ve fiziksel özelliklerinin geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
EZGİ KOÇER
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Düşük proteinli süt-bazlı fermente bir ürün geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2019
SİNEM BETÜL CANİKLİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Transglutaminaz uygulanmış kazeinomakropeptidin fizikokimyasal özelliklerinin karakterizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
SOLMAZ MOHAMMADIPOUR MAVAZEKHAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Stabilization of emulsion of olive oil in water by ultrasound treatment
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018
ÜMMÜ BÜŞRA YAVUZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Glukono-delta-lakton ile asidik süt içeceği üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
HATİCE SUNGUR BİRİNCİ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effect of transglutaminase on emulsifying properties of caseinomacropeptide
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
GÜLNAZ ARTAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kazeinomakropeptid içeren puding formülasyonunun geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2017
MAHDI DERAZSHAMSHIR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Kazeinomakropeptidin jelleşmesinde pH ve transglutaminaz enziminin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
ESRA KOCAMAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Effects of four methods on homogeneity of filter cake and operational variables during filtration of mash in beer production
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016
MERVE NUR EREN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sugar reduction in soft cookies with stevia
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
AYŞE NUR BULUT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Saray helvasının kalitesine bağıl nemin ve sıcaklığın etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
ÖZER ATIL
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Karayemiş tozunun fiziksel özelliklerinin iyileştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ELA ERGÜNEY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yüksek güçlü ultrases işleminin fermente süt içeceğinin fiziksel özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013
ÇİĞDEM KURT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Peynir benzeri bir üründe depolama süresinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
EMİR BEYKONT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Peynir benzeri bir üründe farklı protein kaynaklarının yapısal özelliklere etkilerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
ÖZNUR CUMHUR
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sıcaklık, pH ve konsantrasyonun ayva püresinin reolojik özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
BİLGE ARIKAN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Sert peynire benzeyen ve düşük oranda protein içeren bir ürün yapısının geliştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
MÜZEYYEN BURCU KIZILÖZ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Balda depolama sırasında esmerleşme reaksiyonu kinetiğinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2007
LATİFE BULUT
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yüksek basınçta homojenizasyon işleminin karıştırılmış yoğurdun yapısal özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2007
NURAY AKINCIOĞLU
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Yağsız fermente süt içeceğinin yapısal özelliklerinin serum proteini konsantresi kullanılarak iyileştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
ASLI EMİNE ÖZEN
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Fındık unu üretiminde ısıl işleminin depolama süresinde oksidasyona etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2006
ŞEHRİBAN ÇAM
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
İki farklı üretim yöntemiyle üretilen beyaz peynirlerde proteoliz ve lipoliz
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2004
TÜLAY CİNBAŞ
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|
Ayranın yapısal özelliklerinin iyileştirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2003
AYSEL KÖKSOY
|
Konu
Tez ile ilgili açıklama girilmemiştir.
|