ARAMA SONUÇLARI

Toplam 21 adet sonuçtan 20 tanesi görüntülenmektedir.

Arama









Yıllara göre arama

Özel Aralık Girişi

Effects of co-culturing Schizochytrium sp. and Escherichia coli cells on biomass and Docosahexaenoic acid (DHA) production
Cumhuriyet Science Journal, Vol. 42, No. 3, Eylül 2021, s. 545-552, ISSN: 2587-2680
ŞAHİN DENİZ
Bazı doğal antimikrobiyal bileşiklerin Salmonella enteritidis, Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes üzerine etkinliğinin taze tavuk eti sisteminde incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2009
HARİKA ÇANKAYA
Gürbüz Güneş Tez Doktora Tamamlandı
Atpase domain of DnaK, Escherichia coli Hsp70 molecular chaperone, experiences pH-dependent atpase activity upon linker binding
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
RAHMİ İMAMOĞLU
Gizem Dinler Doğanay Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
Cloning Of 32-Mer Masp1 Gene Into Pbbb6c Plasmid Vector And Transformation To Escherichia Coli NEB 10-Beta
Fen Bilimleri Enstitüsü, Abdullah Gül Üniversitesi, 2023
RUVEYDA BENK
Fatih Ortakcı Tez Yüksek Lisans Devam Ediyor
Bazı esansiyel yağların Staphylococcus aureus ve Escherichıa coli üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2015
DUYGU TURHAN
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
BisBAL'un Escherichia coli üzerine inhibisyon etkisi ve bisbal'lu membranların Xanthan Gum ile filtrasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014
SELİN OKATAN
Süleyman Övez Tez Yüksek Lisans Tamamlandı
ATPase domain of DnaK Escherichia coli Hsp70 Molecular Chaperone Experiences pH dependent ATPase Activity Upon Linker Binding Due to Asp194 and Glu171
PROTEIN SCIENCE, Temmuz 2014, ISSN: 0961-8368
İMAMOĞLU RAHMİ,GÜNSEL UMUT,BALTA BÜLENT,DİNLER DOĞANAY GİZEM
Gizem Dinler Doğanay Özgün Makale
Akgul N J J Churey P Basaran R W Worobo Inactivation of different strains of Escherichia coli O157 H7 in various apple ciders treated with dimethyl dicarbonate DMDC and sulfur dioxide as an alternative method
Food Microbiology, Vol. 26, 2009, s. 8-15
BAŞARAN AKOCAK PERVİN
Pervin Başaran Akocak Özgün Makale
Biofilm Formation of Clinically Important Bacteria on Bio-Based and Conventional Micro/Submicron-Sized Plastics
BULLETIN OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY, Vol. 105, No. 1, Temmuz 2020, s. 18-25, ISSN: 0007-4861
SAYGIN HASAN,BAYSAL ASLI
TiO2 nanocomposite ceramics doped with silver nanoparticles for the photocatalytic degradation of methylene blue and antibacterial activity against Escherichia coli
Engineering Science and Technology, an International Journal, Vol. 35, Kasım 2022, ISSN: 2215-0986
YERLİ SOYLU NURAY, AKTÜRK AYŞEN, KABAK ÖZLEM, EROL TAYGUN MELEK MÜMİNE, KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA, OSKAY SADRİYE
Melek Mümine Erol Taygun Özgün Makale
TiO2 nanocomposite ceramics doped with silver nanoparticles for the photocatalytic degradation of methylene blue and antibacterial activity against Escherichia coli
ENGINEERING SCIENCE AND TECHNOLOGY-AN INTERNATIONAL JOURNAL-JESTECH, Vol. 35, Ocak 2022, s. 11, ISSN: 2215-0986
YERLİ SOYLU NURAY, AKTÜRK AYŞEN, KABAK ÖZLEM, KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA, EROL TAYGUN MELEK MÜMİNE, OSKAY SADRİYE
Inactivation of Escherichia coli ATCC 4157 in diluted apple cider by dense phase carbon dioxide
JOURNAL OF FOOD PROTECTION, Vol. 69, No. 1, Ocak 2006, s. 12-16
GÜNEŞ GÜRBÜZ,BLUM LİSA K,HOTCHKİSS JOSEPH H
Gürbüz Güneş Özgün Makale
Growth and Survival of Escherichia coli O157 H7 on Fresh Cut Apples in Modified Atmospheres at Abusive Temperatures
Journal of Food Protection, Vol. 65, No. 10, Ekim 2002, s. 1641-1645
GÜNEŞ GÜRBÜZ,HOTCHKİSS JESEPH H
Gürbüz Güneş Özgün Makale
Influence of gamma irradiation on growth and survival of Escherichia coli O157 H7 and quality of cig kofte a traditional raw meat product
International Journal of Food Science & Technology, Vol. 42, No. 9, Eylül 2007, s. 1067-1072, ISSN: 0950-5423
GEZGİN ZAFER,GÜNEŞ GÜRBÜZ
Gürbüz Güneş Özgün Makale
Investigating the antioxidant and antimicrobial activities of different vinegars
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 243, No. 12, Ocak 2017, s. 2083-2094, ISSN: 1438-2377
BAKIR SENA, DEVECİOĞLU DİLARA, KAYACAN SELMA, TOYDEMİR ŞEN GAMZE, KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Fabrication and characterization of basil essential oil microcapsule-enriched mayonnaise and its antimicrobial properties against Escherichia coli and Salmonella Typhimurium
Food Chemistry, Vol. 359, Nisan 2021, s. 129940, ISSN: 0308-8146
ÖZDEMİR ORHAN NECLA, BAYRAK ALİ, TAT TUBA, YANIK TURAN ZÜHRE NUR, ALTAY FİLİZ, HALKMAN A. KADİR
Filiz Altay Özgün Makale
Investigating the antioxidant and antimicrobial activities of different vinegars
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 243, No. 12, Ocak 2017, s. 2083-2094, ISSN: 1438-2377
BAKIR SENA, DEVECİOĞLU DİLARA, KAYACAN SELMA, TOYDEMİR ŞEN GAMZE, KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Investigating the antioxidant and antimicrobial activities of different vinegars
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 243, No. 12, Ocak 2017, s. 2083-2094, ISSN: 1438-2377
BAKIR SENA, DEVECİOĞLU DİLARA, KAYACAN SELMA, TOYDEMİR ŞEN GAMZE, KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA
Evaluation of the single and combined antibacterial efficiency of essential oils for controlling Campylobacter coli, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, and mixed cultures
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL, Vol. 34, No. 4, Mayıs 2019, s. 280-287, ISSN: 0882-5734
MUTLU İNGÖK AYŞEGÜL,TASİR SEDA,SEVEN AYSE,AKGUN NECİBE,KARBANCIOĞLU GÜLER HATİCE FUNDA
Bizmut-BAL Şelatı Sentezinin Optimizasyonu ve Escherichia coli, Streptococcus pyogenes ve Aktif Çamur Üzerindeki İnhibisyon Etkisi
Deu Muhendislik Fakultesi Fen ve Muhendislik, Vol. 21, No. 62, Mayıs 2019, s. 499-508, ISSN: 1302-9304
KÖSE MUTLU BÖRTE,ÜRPER GÜLSÜM MELİKE,TÜRKEN TÜRKER,OKATAN SELİN,DURMAZ GAMZE,GÜÇLÜ SERKAN,ÖVEZ SÜLEYMAN,KOYUNCU İSMAİL
Türker Türken Özgün Makale

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü İTÜ Ayazağa Kampüsü Rektörlük Binası, Maslak-Sarıyer / İstanbul Tel: +90 212 285 3930